Forum antwoorden aangemaakt

RE: Suikerbiet melasse destilleren

@robbert Bedankt voor je informatie! Welk enzym zou dan moeten gebruikt worden voor suikerbiet? Bij brouwland zei men mij dat alpha en beta amylase nodig was bij suikerbietfermentatie. Is het beter om...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

Hello allen, ik ben nog wat verder met de experimenten rond het fermenteren van suikerbietmelasse. Ik gebruik daarbij Distillamax RM gist (voorverpakt en ingevroren, op kamertemperatuur laten komen vo...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

OK, bedankt!! ; ik heb dit trachten te interpreteren binnen mijn procedure; dit ben ik van plan 14l water PH 7,63 > PH 5.1Verwarm water naar 55°C Voeg 5 l melasse toe (PH 8.4) Zou volgens mijn bere...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

Allen, even ter verduidelijking, ik heb dit product voor de eerste keer gekocht. De alpha amylase van still spirits is voldoende voor 25l wash. Hoe zit het met dit product? Hoeveel heb ik nodig voor e...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Verhouding zuur - wash - suiker bij afbraak polysacchariden

@rumo dank voor uw antwoord. Op zich zitten in de bietsuikermelasse veel meer complexe suikers dan in de rietsuikermelasse, vandaar dat ik op de melasse in zure omgeving verwarm. De fermentatie ging v...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Verhouding zuur - wash - suiker bij afbraak polysacchariden

Beste allen, ik zit wat met een upscalingsvragen inzake een wash die ik op basis van bietmelasse heb gemaakt. Waar ik bv. voor een wash van 5l de melasse ging voorbehandelen door te verwarmen tot 87°C...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@alchemist, wanneer je spreekt over na 2 weken te verwarmen op 55°C, is dat dan het pure destillaat of het verdunde destillaat. Laat je het blank rijpen op 40% of op het originele (in mijn geval 70%)?

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@rumo ik heb nog nooit mout gebruikt als gistvoeding; doe je deze gewoon bij de mash op dezelfde temperatuur dat je het gist toevoegt of dien je de mout vooraf te koken in water en het zo toe te voege...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@robbert ok begrepen 🙂 zie ook video uitleg hierboven rond t500 als potstill; graag uw mening.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@rumo ik heb zowel de RVS als het koper uit de kolom gehaald. De video waar ik over spreek inzake T500 als potstill is (indien de link wordt weg gehaald, dan is de titel Distilling our coconut rum ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@rumo - Bedankt voor uw feedback!! Ik baseer me op een video van Barley and Hops Brewing waar wordt uitgelegd hoe je de T500 eventueel als "potstill" kan gebruiken. De copper dome of alembic is uitera...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

Hallo allen, Dit weekend heb ik de washes uit de eerste 2 experimenten gedistilleerd. Het ging over washes met melasse (70%) en cassonade (30%). Het SG bij aanvang was 1.085, na vergisting was het 1.0...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@alchemist - zou de C-70 gist ook kunnen werken? Ik vraag het gewoon omdat ik deze nu hebben liggen, anders ga ik degene die je hierboven aangaf wel halen. Alvast dank.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@stephan - hartelijk dank!

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerbiet melasse destilleren

@stephan zijn daar recepten van terug te vinden, of moet ik daarvoor naar Tsjechische gepensioneerde hobby stokers? 🙂

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Pagina 5 / 6