-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie inderdaad in verband met mogelijke lekkage of spil bij vullen is verstandig om terug te verdunnen tot onder 48 %
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie er wordt altijd geadviseerd om bij een tweede stook je alcohol aan te lengen tot onder de 45%. Dit ook voor de veiligheid.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie beste percentage na de 2e stook ?dat hangt af van smaak ,geur , kleur van het destilaat. Immers als de alcohol smaak goed iskun je met een percentage van 88 % prima werken . Leiding water in Nederland is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie wanneer de vergisting over is verwerk je het. Je kunt het afhevelen van de dode gist cellen en nog een paar dagen laten staan . Maar Wil je het een paar weken bewaren kun je het beste wat sulfiet… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie, een beetje extra klaringsmiddel of een beetje extra langer wachten(met het klaringsmiddel er in) kan geen kwaad. Zorg wel dat het hellemaal uit gegist is en wacht daarna niet te lang met stoken. Met de tweede maal stoken maak… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie als je extra wil klaren gebruik dan vislijm . Maar dat kan ook extra dagen tijd kosten wat ook fe versheid en daarmee kwaliteit verknalt. Maar je kunt het ook Gewoon stoken . Je moet toch een 2e overhaal… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie welkom . Zie jezelf niet als prutser . Het is Onwetendheid . Dat hebben we allemaal overleefd. In de meeste normale suiker vergistingen gebruik je : suiker , gist , water , citroenzuur en gistvoeding . Meer is niet… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@klokkie welkom, ik weet niet hoelang je al stook of welk materiaal je gebruikt of hoelang je al mee lees, maar als je na alle waarschuwingen over bijsmaakjes toch een Turbogist wil gebruiken is het altijd verstandig om actieve kool… Read more»