-
Haak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martijnbr in zijn geheel !dat geeft smaak vergisten/stoken is niet alleen om zetten van suiker naar alcohol maar het creëren van smaak …. Misschien nog wel belangrijker de pulp die uitgegist is kun mee in ketel doen in een kookzak… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martijnbr , je hebt 3 opties nu, ik zou zeggen allemaal proberen en dan proef de verschillen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martijnbr nee hoeft niet tot pulp gekookt even de hitte erover heen . Paar minuten . Beter is de appels pitten , steeltjes, kroontjes eraf, dan hakken en dan heet water erbij doen . Paar minuten warm houden en dan… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martijnbr
in principe kop en kont eraf en pitten eruit, door de midden of in 4 stukken, dan ff kook erover
Laten afkoelen tot onder de 30 graden en dan gist erbij,uit laten gisten en stoken -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen en eerste vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martijnbr steeltjes , kroontje en pit bevatte tanine/ looizuur dit geeft een bittere aardse bijsmaak . Daarnaast bevatten pitjes cyanide/ blauwzuur. Dit geeft ook bitterheid en het kan zich geheel of deels binden . Hoewel voor een volwassen persoon van… Meer lezen»