-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@michrd De mais moet grof gemalen of gewalst vooraf .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@michrd het Door koken is enkele minuten . Het hoeft niet geheel gaar . De verhouding voor mout en mais is minimaal 1 kg mout op 10 kilo maar is beter om 2 kg te gebruiken. . Voor een bourbon… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@michrd Als je honing in t begin gebruikt in die hoeveelheden bij de vergisting zal deze al redelijk in de smaak verdwijnen, laat staan na destilleren. Een standaard is er niet, maar het gebruik van een hoop suiker (veel meer… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@michrd Daar kan de lagere opbrengst vandaan komen, tenminste ik vermoed dat een lage opbrengst de reden voor de vragen was. Maïs en een paar andere granen hebben zeker baat bij het vooraf koken om het zetmeel, eiwitten etc…. Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@michrd Morgen Mich, De maïs, heb je die toen voorgekookt? Vanwege de eiwitten die het zetmeel omkapselen bij maïs is dat wel nodig, anders komt er weinig in oplossing. Ik heb zelf een aantal keer met maïsvlokken van… Read more»