Vond forum berichten leuk

RE: 1e keer mede gemaakt.

Proberen is altijd leuk, zo ook leren van de foutjes die we allemaal maken.

In forum Bieren en wijnen

2 jaar geleden
RE: FF voorstellen wel zo netjes toch..

Mooi keteltje, Thomas. Heb je ‘m gekocht? Zo ja, heb je een naam of een linkje voor me? Ik ben ook nieuw in de hobby en ben me op de keteltje aan het oriënteren…

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: FF voorstellen wel zo netjes toch..

Welkom Thomas en veel lees plezier.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: FF voorstellen wel zo netjes toch..

Welkom op het forum Thomas.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: melasse/rietsuiker en hoeveelheid water

@mrghost74 dan heb je dus een aparte warmtebron, vermoed gas? Aangezien je in het topic voorstellen noemde dat je meer in de richting van bacardi zit, een rum variant die op een reflux kolom gestook...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: melasse/rietsuiker en hoeveelheid water

@mrghost74 Eigenlijk wil je tijdens de vergisting (met name later in de vergisting) het vat zo veel mogelijk met rust laten, wat ik zou adviseren is de vergisting door te laten lopen. Je hebt na de ve...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: melasse/rietsuiker en hoeveelheid water

Je hebt relatief veel suiker aanwezig in je vloeistof, dat betekent dat de gist wat stress kan ondergaan en mogelijkerwijs niet helemaal doorvergist. Bakkersgist redt in ideale omstandigheden rond de ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: melasse/rietsuiker en hoeveelheid water

Zeker, gisting zal moeizaam verlopen in zo'n hoge dichtheid. Gevolg is niet alle suikers worden benut, gist sterft eerder af en door het moeilijke milieu (dichtheid) zal er meer uitstoot zijn van onge...

In forum Stookforum

3 jaar geleden