Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

munckerik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van munckerik

@munckerik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @robbert ik zie ook vaak dingen over het hoofd maar zag dit wel staan en vond dat ook al aan  de hoge kant.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @robbert hij schreef pH 6 Robbert…..

  • Profielfoto van Christian4279

    Christian4279 en Profielfoto van munckerikmunckerik zijn nu vrienden 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Gistkast" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan aha het echte handwerk 😎
    Wordt vast een mooie kast.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Gistkast" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan wat ga je gebruiken om te koelen?

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Help mijn beslag!! in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    De alcoholmeter voorzichtig opbergen en pas weer tevoorschijn halen als je gestookt hebt. Deze is ongeschikt om stookwijn te meten.
    Drijft je SG hydrometer te hoog om te meten dan zal het suikergehalte veel te hoog zijn voor je gist. T-58 is een leuke biergist maar voor dit doeleinde…. ik zou iets anders kiezen.
    11 liter en 6 kilo suiker… is…[Verder lezen]

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Whisky mash vergisting gestopt. in het forum Gist vragen 4 jaren, 6 maanden geleden

    @bob Dat het in eerste instantie heftiger bubbelt dat noemen we de hoofdvergisting die duurt 1, 2 of soms 3 dagen. Daarna volgt het nagisten en dat kan dagen duren. Niet te vaak je vat openen dan blijft de CO2 als een beschermende deken over je mash liggen. Komt helemaal goed.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp graanjenever maken: recept? Werkwijze? in het forum Spirits 4 jaren, 6 maanden geleden

    Je bent nooit te oud om te leren Stephan en de jodium van de drogist, die voldoet prima.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp graanjenever maken: recept? Werkwijze? in het forum Spirits 4 jaren, 6 maanden geleden

    Jodiumproef: Als je (bijna) klaar bent met maischen neem je een lepeltje bostel of draf uit je wort/mash en druppelt daar wat jodium op. Kleurt het zwart/paars/blauw dan is er nog zetmeel aanwezig en moet je doorgaan tot alles omgezet is in vergistbare suikers.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Rijptijd in kleinere vaten in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Ik heb twee maal whisky in een 5 liter vaatje een jaar laten zitten.
    Dat maximale vind ik een beetje vreemd want in Schotland laten ze het ook wel eens 5, 10, 20 of heel veel meer jaren zitten. Ik weet wel dat de engelen een gort deel opeisen 😁

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Kalibreren digitale PH meter in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden

    Daar zijn twee handige pH kalibratievloeisoffen voor. De ene is pH 4.01 en de andere pH 7.01

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Ik begrijp het denk ik niet helemaal goed. Je zegt dat je vat helemaal schoon is en wijt het verzuren aan de klimaatkast. Maar zodra je je mash/wash in het vat doet dan sluit je het toch af en dan kan er toch niets meer van buitenaf bij wat de verzuring veroorzaakt?

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Wat verschijnt er bij jullie op tafel met de feestdagen? in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Mooie schuimkraag!

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Beslag verzuurt in het forum Stooktips 4 jaren, 6 maanden geleden

    Sterk vervuilde oppervlakken met Chemipro caustic en licht vervuilde oppervlakken met Chemipro acid behandelen en geen schuursponsjes of krassende borstels gebruiken.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Wat verschijnt er bij jullie op tafel met de feestdagen? in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Wie wat bewaart…. 😁
    Ik vind ze naar mate ze langer liggen er enkel beter op worden. Heb nog een paar flesjes van 3 en 2 jaar oud en die smaken nog steeds lekker.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde in het onderwerp Het Corona Café in het forum Het Café (praathuis) 4 jaren, 6 maanden geleden

    Dat je niet naar Nederland kan is balen Stephan, hoop dat die neut vanavond de boel wat verzacht 😁

    Hamsteren heb ik nooit zo goed begrepen dus daar doe ik niet aan. Ik werk erg solitair en kan gewoon nog Bio Moutstorten Op Maat, Bio Recepten Op Maat en andere bestellingen maken en verzenden. De Brexit wordt wat lastiger met de inkoop van hop…[Verder lezen]

  • Meer laden
Profielfoto kusleon Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 2 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens