Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

pastis1996

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van pastis1996

@pastis1996

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996  Inderdaad ik doe het zoals in het filmpje over absinthe. Thnx @Alchemist. Met als enig verschil dat ik bij de Pastis de gebruikte ingrediënten wel mee de ketel in doe. Heb geëxperimenteerd met 1/2  2/3 en 50/50, waarbij ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 
     

     
    Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbeweging Absinthe het voor elkaar hadden gekregen Absinthe verboden te krijgen. 

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996  Ik maak de Pastis van Robbert ook regelmatig. Kruiden mishandelen in een vijzel en warm macereren geeft veel meer smaak. Het splitsen en een gedeelte weer overhalen met de kruiden in de ketel geeft dan nog meer smaak. En…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak.    Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet bij koken.   En het verdunnen kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op…   Meer lezen»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 11 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens