@patrickvink
Forum antwoorden aangemaakt
RE: vertrek @ndre pb op [email protected] |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
vertrek Hoi allemaal. Ik ben enkele maanden geleden begonnen met een Vevor Smartstill die ik in Engeland kocht voor 92 euro. Inmiddels heb ik besloten deze na mijn huidige rumstookbatches dit keteltje weg te ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e Op de één of andere wijze kan ik geen topic/onderwerp plaatsen en ik weet niet waarom |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
vraag over ervaring met insecten in de grondstof in dit geval palmsuiker k hoop dat ik hier op de juiste plek begin. Okee.. ik ging laatst naar Oriëntal Ypenburg in de buurt van Zoetermeer/Delft.. en kocht naast Ragi Tape Manis (een soort gist met schimmelcultuur in symbio... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e @robbert Heb ze gevonden bij Oriëntal Ypenburg tussen rijswijk, delft, zoetermeer en den haag.. Prijs valt reuze mee.. . |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e @robbert Weet je toevallig ook waar ik kans maak op de verkrijging van deze gist? Zijn het droge bolletjes in die zak of iets? Ben eigenlijk heel benieuwd en wil ook van alles leren over omzetting van... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e @alchemist de omzetting van zetmelen van omgemoute granen doe ik tussen 50 en 68 graden waarvan bij de laatste Alpha en Beta amylase enzymen nog actief zijn. De omgemoute granen moeten dan wel goed ge... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e @robbert zijn dit bolletjes met gist of hoe moet ik het zien? Bij het woordje "manis" denk ik eigenlijk meer aan sambal.... 😉 |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e @rumo Ik heb 2 jaar terug bier gemaakt met veel rijst... het werd een heerlijk zacht en droog biertje ondanks de bovengist. Ik nam Saaz hop omdat die zacht is. Ik maakte ook eens Sake met Koji-kin gis... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e Iemand nog ervaring met een omgemoute graanmix rijst en pilsmoutmix? Het zal wellicht niet een sake smaak gaan krijgen. De rijst heeft tweederde aandeel en de pulsmout éénderde. De rijst is gekookt ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Suikerwash heeft gekookt Als het niet gecaramelliseerd is moet het goed komen. |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Vraag over reiniging bodem smartstill @rumo ik heb 2 pakjes keramische "zadels" in gebruik die ik na gebruik, na elke stook van 4 liter dus uitspoel in een zeef en dan weer in de omgespoelde Airstill doe voor de volgende 4 liter.. voor de... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Vraag over reiniging bodem smartstill @alchemist ben benieuwd wat daar allemaal inzat.. ik heb nog een hoop te leren.. dat blijkt |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Vraag over reiniging bodem smartstill @alchemist dit heb ik dus helemaal fout gedaan.. er bleef een soort groengele drab onderin op de bodem van mijn Airstill zitten.. na wat weken met pure keukenazijn en een RVS schuurspons heb ik de aan... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Tips? @rummy-dummy Ik vergat je vraag dus een aanvulling. Wat ik versta onder een jamaicaanse stijl rum is wat ik vind in Appleton Estate 12 y.o. (jaar oud). Dat vergeleken met wat de slijter over de toonba... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |