Na een striprun van mijn rumwash van rietsuiker en melasse is er een dikke aangebrande laag op de rvs bodem. Is citroenzuur genoeg om dit op te lossen. Ik ben een beginner.
Ondanks dat ik mijn schoonmoeder leer stoken met een Airstill (vergelijkbaar met de Smartstill?) ben ik van mening dat je beter kan proberen voor kwaliteit te gaan. Ik heb al heel wat rum gestookt met een alambiek op de bijgeleverde elektrische kookplaat en ik heb nog nooit zware middelen in hoeven zetten om de bodem schoon te krijgen, een beetje dreft was genoeg (wel goed naspoelen voor de smaak 😉 ). Afdichten met deeg? Welnee, wat teflon-tape werkt eenvoudiger en schoner. Vergeet ook niet dat je de smaak van die aangebrande laag in de Airstill meeneemt in je eindproduct....
Indien er iemand is die me kan vertellen wat er gebeurt als een antwoord niet wordt "goedgekeurd" het feit dat het goedgekeurd moet worden vind ik al jammer. Een privébericht mag ik nog niet zenden.. ik vraag me af waarom dit forum allerlei regeltjes hanteert. Ik ben geen schooljongen van 12
ik begrijp niet goed hoe deze site werkt. zojuist was ik geagiteerd waarvoor excuses..
Zoals RuMo al aangaf wordt het forum vaak overspoeld door bots, ik meen dat Stephan een week (of twee) geleden iets van 66.000 bot accounts verwijderd heeft, het plaatsen van links en priveberichten gaat nadat je 5 berichten geplaatst hebt, waar je nu aan lijkt te zitten.
@rumo ik bied mijn excuses aan voor de toon van mijn bericht. Zit al ruim 10 dagen thuis met c19 en inmiddels komen de muren op me af.... de poes praat gelukkig niet terug... dus nog net niet helemaal doorgeslagen
heb net na een dagje rijping op Amerikaans/Franse heavy toast eikenchips de rum in een glas gedaan 70% Alcohol en de helft water bij gedaan.. het blijkt een verbazingwekkend goed product te zijn geworden.. misschien dat het iets van 4 liter is geworden.. maar het is wel 70 procent na de striprun en het opnieuw distilleren na toevoeging van wat water... de voorloop heb ik apart in een flesje gedaan voor de bbq aansteken en de naloop heb ik geproefd en het meeste zit erbij.. de laatste beetjes hadden wel die melasse/zouterige smaak maar ook iets wat ik niet thuis kon brengen en de geur begon daar af te wijken.. dus die is niet in het eindproduct gekomen.. Als er nog tips zijn om de aanslag/aanbranden te voorkomen dan weet ik het graag. Het aanschaffen van een alquitara vind ik nogal kostbaar hoewel het idee om ooit een "eenheid" te hebben waar ik in één keer alles in gooi en dan een stripping doe wel erg aantrekkelijk is.