Forum antwoorden aangemaakt

RE: Appels vergisten

@harrymuyres gebruik niet te veel appels! Je maakt dan appelmoes en je wil juist appelsap vergisten. Drab wil je niet in je ketel. 5kg is meer dan genoeg voor 30 liter.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Afdichten stookketel

@philipe Wat dicht je af dan? Foto? Ik gebruik siliconen pakking voor de Platte delen. 3 delige koppelingen zijn ook aan te raden.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Aluminium pan voor aanmaken Mash.

Ik kook mijn suikerwash, kersen etc allemaal in een aluminium pan van 18 liter. Het vergisten zelf gebeurt in een plastic vat of ton met waterslot. Dus alleen aluminium in de voorbereiding. Koper voor...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

Update. De kersen staan nu een dag of 6 op gist. Het lijkt er op dat de vergisting is afgelopen. 6 dagen lijkt me te weinig. Wat is t advies? Stoken of de vergisting op gang brengen? En hoe? Ik da...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

Het gisten van de kersen is nu op normaal niveau. Volgende keer laat ik het deksel er 24 uur af en dek ik 't af met een doek. Na 24 uur kan 't deksel met waterslot er weer op.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: kersen vergisten vraag!

@houthakkertje gratis eiwitten.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Rietsuiker melasse

@chriswisky Bij schone alcohol stop ik ook bij 20% Rum van 20% is geen rum meer. Ik heb nu wel 5 liter dunder bewaard voor de volgende ronde.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@bewust er hangt nog genoeg. Neem een trapje mee, de dikke jongens hangen net buiten handbereik.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@theovz lol.. Daar sla ik m'n regenwater in op..

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@theovz dat zou in mijn geval nog te weinig zijn. Afdekken met een doek, na 24 uur 't deksel proberen.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@alchemist Creatief is m'n 2e naam. Fijn weekeinde stook vrienden.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@alchemist ik had recent 40 liter vaatjes aangeschaft en daar 30 liter op afgetekend. Dus 10 Liter expansie. Wat ik nu heb gedaan is dit. Oude doek gepakt en die er overheen gespannen met 4 klemmetjes...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@theovz Theo , lees even t stukje hierboven of onder over de druk en t schuim van kersen na t toedienen van gist. Dit is best veel dus.....

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@theovz OPPASSEN !! Ik had vanmiddag om een uur of 1 gist toegevoegd. 10 a 15 centimeter onder de rand,dit is bij suikerwash ruim voldoende. Bij kersen dus niet ! Ik liep om 4 uur even de garage in ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Aardbeien en kersen van de boer

@theovz Ik maak een batch van 30 liter. 15 kilo kers aanvullen met 30 liter water en 3kg suiker. Ook mijn 1e keer..... Afwachten.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Pagina 3 / 20