-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik werk ook zelf met diverse gas branders. Op de fles een verstelbare gasdruk regelaar. Ik kan hiermee van heel grote vlammen tot minimaal dat vlammen niet eens ketel meer raken in enkele seconden. Met koper ketel is dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 78,3 graden is kook/ verdampings temp van alcohol.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 als je buiten de ketel gaat opwarmen tot 80 graden sta je al alcohol te verdampen in de lucht.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 brug temperatuur is van belang maar ook temperatuur van kooknat. Voor whiskey of andere producten die je vanuit ketel stookt op smaak dus niet maceratie is het van belang dan de vloeistof temperatuur NIET boven de 94 graden komt…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 ik gebruik een industrie brander . 30 liter na 20 min op 76 graden dan vlam reduceren 5 min later loopt ketel op 79 graden op brug na 4 a 4,5 uren stook proces voorbij . Temperatuur hou ik… Meer lezen»
-
Sympathieke Westlander antwoordde op het onderwerp "Groeten vanuit het Westland" – 6 maanden, 3 weken geleden
Bedankt @murmillo en @rinus55, en ieder die mij verder nog een @geweldige westlander gaat vinden natuurlijk😁 Ik hoop erop om deze winter nog wel wat te gaan stoken, en dat wordt dan wel weer voor het eerst sinds een jaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 rogge is een volle warme smaak. Die ook lang blijft hangen en bij juiste bereiding krijg je ook wat kruidig met pit . tarwe is een lichtere smaak . Meer brood – grassig mais is wat scherper , vol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden geleden
@rinus55 daarvoor hoef je niet hoog te stoken .
Je ketel moet gewoon goed in verhoudingen zijn . Dan krijg je mooie constant uitstroom. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden geleden
@rinus55 rond 18 u gister begonnen met 20 liter rum stookwijn. Om 23,30 was ook 2e overhaal klaar . 3,1 liter rum van 65 % nu in kruk staan. Kan dus kennis weer ophalen. Mag ze zelf zien wat ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden geleden
@rinus55 na gebruik kun je hem aftappen en de toevoeging eruit verwijderen en je kunt ook de onder uitstroom retour zetten op ketel dat als je alleen rectiviceerd deel continu terugstort zodat de damp zuiverder uitstroomt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden geleden
@rinus55 percentage in uitstroom blijft constant en het haalt zuren uit destillaat. Zuiverder en warmer in smaak dus.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden geleden
@rinus55 moonshiners noemen alles thumper terwijl er diverse functies zijn van secondary en ook tertiaire stations ( vaatjes )
Nee dit is geen thumper maar een rectificatie vaatje nu als scraper gebruikt. -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@rinus55, nog een keertje rustig door de ketel halen, maar misschien wordt het ook niks.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden geleden
@rinus55 wat is de totale tijd van vergisten en wat is ongeveer het percentage alcohol
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden geleden
@rinus55 dank
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden geleden
@rinus55 dankjewel. Kan natuurlijk ook 2 ltr appelsap gebruiken en dan aanvullen naar 18 ltr inclusief suikeroplossing
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 7 maanden geleden
@rinus55 bedankt. maar op 18 ltr hoeveel appelsap .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 7 maanden geleden
@rinus55 met glas leer je het beste.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 7 maanden geleden
@rinus55 ik heb voor de beide batches van mijn sruiven dit jaar wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 7 maanden geleden
@rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een van de beste manieren om exact mee te werken. Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen…. Meer lezen»
- Meer laden