Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alternatief schroten - de klompendans Hoi Auke Jouw vraag stond een beetje middenin de topic. Dus duurde het even voor ik hem zag. 4 kg mout verdeel ik meestal over 2 porties. Ik heb 2 20-literpannen. Als ik brouw, maak ik 2 batches in 1 ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: brouwersstress eerste bierbrouwsel Is het uiteindelijk goed gekomen met jouw biertje? |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: helm vulling Een ander verschil met mijn installatie is misschien dat de flens die bij mij de verbinding vormt tussen kolom en ketel bestaat uit een ronde koperen plaat waarin ik een reeks 8 mm gaten geboord heb o... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: helm vulling Hoi Lex, Ik heb vrijwel dezelfde ketel/opstelling als jij. Alleen mijn grote kolom is maar 40 cm, ik heb een kleinere van 20 cm en ik monteer de bocht ook vaak rechtstreeks op de ketel, vooral bij vru... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Bierbrouwen traditioneel Je zet de gerst een nachtje onder water in een emmer. Hou er rekening mee dat het in volume ruimschoots verdubbeld. Dan laat je het water af en de vochtige gerst zet je dan weg op een lichte plek (gee... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Bierbrouwen traditioneel morgen gaat ie weer. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Bierbrouwen traditioneel
|
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Bierbrouwen traditioneel Dat schroten doen ze trouwens wel heel losjes met de deegroller. Op de Franse slag. Ik kan je uit eigen ervaring meedelen dat het in werkelijkheid niet zo makkelijk gaat. Met de deegroller is dat echt... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Bierbrouwen traditioneel Inderdaad geinig filmpje. Ik ben ook zo'n avonturier die kikt op eenvoud. Bierbrouwen gaat bij mij niet wezenlijk anders. Ik ga uit van gerst en gebruik geen kant en klare mout. Zelf mouten is heel ma... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: Het zelf bouwen van een stookketel We zijn inmiddels een jaar verder. Ik heb vanmiddag nog gestookt (rode bessenwijn). Tegenwoordig monteer ik de bocht rechtstreeks op de ketel, dus zonder de kolom. Dat scheelt werk en het resultaat is... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Alternatief schroten - de klompendans We zijn inmiddels een paar maanden verder. Het schroten op klompen bevalt me nog steeds uitstekend. Ook voor het bierbrouwen trouwens. De kafjes blijven mooi heel. Filteren met een hevelfilter is geen... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Eau-de-Vie van stoofperen? Morgen ga ik trouwens een biertje brouwen. Is weer eens iets anders. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Eau-de-Vie van stoofperen? Ik heb 2/3 van het perensap gestookt. Van de rest heb ik wijn gemaakt. Die heb ik afgelopen weekend gebotteld en is ook goed gelukt. Daarvoor moest ik wel de zuurgraad wat opkrikken naar zo'n 6-7 g/l.... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Eau-de-Vie van stoofperen? Rabarber heeft idd veel suiker nodig. Ik heb daar vorig jaar lekkere witte wijn mee gemaakt, licht zoet, maar dit jaar zat daar een bijsmaakje aan wat ik niet lekker vond. Dus het daarom maar door de ... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Eau-de-Vie van stoofperen? Komend weekend wil ik rababerwijn gaan stoken. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |