Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eau-de-Vie van stoofperen?

Een deel van die andere anderhalve liter drank wil ik mengen met het vocht van stoofperen. Dat een tijdje laten staan, het heldere deel hevelen en de rest filteren.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Eau-de-Vie van stoofperen?

Ik heb de peren inmiddels gestookt. Dat heeft een lekker drankje opgeleverd. Hiervoor heb ik de bocht rechtstreeks op de ketel gemonteerd, dus zonder kolom om zoveel mogelijk perensmaak mee te krijgen...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Eau-de-Vie van stoofperen?

Pectinase was trouwens wel nodig. Ik had aan 1 emmer blijkbaar te weinig toegevoegd (of niet lang genoeg gewacht met afkoelen, het was al laat zondag). Persen van die emmer ging voor geen meter. Dus d...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Eau-de-Vie van stoofperen?

so far so good. SG van het sap was 1045. Ik heb suiker toegevoegd om een alcohol % van 10 te krijgen. Het staat nu lekker te gisten.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Eau-de-Vie van stoofperen?

Ik heb zojuist 50 kg stoofperen gekregen en ga een poging wagen daar een lekker drankje van te brouwen. Dit lijntje is van vorig jaar. Heikos, is dat toen nog gelukt met die peren? Ik ga als volgt te ...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kersen stoken

Je kan fruit koken. Maar vaak ontstaat dan een mouse in plaats van sap, zoals bij appels. In plaats van koken of na het koken kan je Pecto Enzym I of II toevoegen. Dit breekt in 1-2 dagen de pectine i...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Het scheelt natuurlijk als je net als ik ruim 90 kg weegt. Dus vooral voor mannen. Dames mogen de druiven doen...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Catrip, Ik kwam uit op een SG van 1038 (20 liter, 4 kg gerst). Dat viel me wat tegen dus ik heb om op 6.5% uit te komen nog wat suiker toegevoegd (SG 1048, inclusief spoelwater). Dat ik lager uitkwam ...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Van de overgebleven bostel heb ik gisteren brood gebakken. Oude kaas, pesto, olijven en een zelf gebrouwen wit biertje erbij... Heerlijk!

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Niet alleen handig voor bier, wijn, whiskyflessen, maar een speciekuip is ook groot genoeg voor gistflessen...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

De speciekuip had ik trouwens al. Gebruik ik ondermeer voor het schoonmaken van flessen. Water met een beetje chloor er in. Flessen een paar uur laten weken en steriel zijn ze...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Gerst zelf kiemen is heel makkelijk: 4 kg een nachtje in een emmer onder water. Afgieten en de gerst over 2 ovenbakplaten verspreiden. Je hebt dan een laag van ca. 5 cm dik. Dit 2-3 dagen laten staan...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

De gerst drogen hoeft inderdaad niet. De gerst koop ik trouwens bij de veevoerhandelaar. Dat is daar te koop als duivenvoer. 25 kg voor 11 euries.

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Met klompen gaat het denk ik beter dan met een plankje. Klompen zijn nl. iets rond van onderen. Daardoor krijg je plaatselijk een hogere druk dan bij een vlakke plank en je kan net als bij de draaiend...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Vandaag hier inmiddels mee gemaischt. Prima resultaat. Filteren met een hevelfilter ging ook super!

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 3 / 15