Forum antwoorden aangemaakt

RE: Alternatief schroten - de klompendans

Na het schroten Detail Detail 2

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Alternatief schroten - de klompendans

Hier nog wat foto's

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Alternatief schroten - de klompendans

Het schroten is tot nu toe bij mij altijd een heel karwij geweest. Ik heb geen schrootmolen. Tot nu toe me beholpen met een staafmixer die is uitgerust met een hulpstuk om groenten te snijden. Best no...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Zelf maken, invriezen en bewaren van gist

Chris. Je was zo snel met jw reactie dat ik geen tijd had mijn eigen taalfouten te corrigeren Enfin. Die bierjongens doen het niet met bakkersgist. Dit heb ik in mijn eigenwijsheid natuurlijk wel gepr...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Zelf maken, invriezen en bewaren van gist

Houd...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
Zelf maken, invriezen en bewaren van gist

Hoi, Ben een tijdje afwezig geweest op het forum. Ben me de laatste tijd vooral bezig aan het houden met bierbrouwen. Op een bier site kwam ik een aardige link tegen m.b.t. het bewaren en zelf maken v...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: distilaat smaakt te fel naar Wodka (alcohol) of rauwe alcohol

En de Deka

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Ecologisch water aan de koelspiraal toevoegen?

Dag Til, Ik heb van een stuk koperen regenpijp en 12 mm koperen leiding een spiraalkoeler gemaakt. Gebruik grondwater voor koeling. Ik zet een grote emmer met kraantje hoog en laat koud water via een ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Lageren op vat of chips toevoegen??

Chris, wat ben jij toch een geluksvogel daar in het zonnige zuiden...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Lageren op vat of chips toevoegen??

Afgelopen zomer heb ik een fles met eiken chips een paar uur in de oven au bain marie gehad en zelf gezien dat het verkleuren door eiken veel sneller ging dan bij kamertemperatuur. In het winterseizoe...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Barstje gistingsfles

Tja, ik heb zo ook wel eens 20 liter appelsap over de keukenvloer gehad. Was een halve oogst. Het opruimen was een heel werk maar het minst erge...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Kerstboom stoken: badolie / water uit blauwspar.

Ik vandaag weer whisky gestookt. De ketel eerst goed schoongemaakt met een schuursponsje en citroenzuurkristallen. Daarna een proef run met spiritus (halve liter spiritus en 1 liter water). De alcohol...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Vraagje over suiker vergisting

Het bubbelt, dus de gist is niet dood. Dus misschien valt het allemaal wel mee. Gewoon wat meer geduld hebben. Als de bubbel frequentie lager is dan 1 per minuut zou ik de emmer toch even openen en da...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Kerstboom stoken: badolie / water uit blauwspar.

Zal ik doen. Ik ben me daarvan bewust. Ik heb een keer een filterzak met graan meegestookt. Die filterzak was in de wasmachine gewassen. In plaats van naar graan, smaakte mijn stooksel toen naar wasve...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Grappa & te zuivere alcohol

Of helemaal geen kolom. Als je de bocht rechtstreeks op de ketel kan aansluiten en je laat voldoende ruimte in de ketel, heb je voor fruit eigenlijk geen kolom nodig.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 4 / 15