Forum antwoorden aangemaakt
RE: Wodka maken maar hoeveel gist? @conny ja dat was ik wel van plan |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Wodka maken maar hoeveel gist? @conny Wat een toeval zeg, heb gisteren dit recept ook gemaakt, maar dan verhoogt na 25 liter( is 27 liter geworden😁) heb er 110 gr Bakkersgist op gedaan. |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Blauwe puntjes Denk dat ik het probleem al gevonden heb. Heb gisteren alles schoon gemaakt en ben vergeten om het koelspiraal schoon te maken. Net even alles stop gezet en heb de koelspiraal schoon gemaakt, alles we... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
Blauwe puntjes Ik ben nu de fijnstook aan het doen en krijg allemaal blauwe puntjes erin. Gisteren de ruwstook gedaan en daar zat niks in. Het gerst vergisten en bij de ruwstook heb ik 2 kookzakjes met de gerst wat... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Schuimt het gistvat uit @theresa , ik heb toch maar 10 liter overgeheveld in een ander vat , ondanks dat de deksel eraf was ging het er nog over heen. |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Schuimt het gistvat uit @robbert ,had ik gedaan maar die ging helemaal bol staan en het kwam er toen nog onderuit🙈 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Schuimt het gistvat uit @alchemist oké bedankt , heb 10 liter in een ander vat gedaan en ze staan alle twee weer te pruttelen dus denk dat het wel goed gaat zo als je al zegt het begint nog maar net😁 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Schuimt het gistvat uit @alchemist ik heb het nu in mijn Klimaatkast ( koelkast)gezet met de deksel eraf zodat er in ieder geval geen fruitvliegjes bij kunnen. Dat overhevelen zal dat goed gaan in verband met geroer |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
Schuimt het gistvat uit Gisteren 15 kg pruimen in stukjes ge maakt, toen kokend water erop en aan de kook gebracht 1 1/2 mint. laten koken . Totaal kwam op 25 liter uit dus 2.5 kg rietsuiker en sap van 2 Citroën erbij gedaan... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje @robbert Zou je tussen door ook kunnen bij vullen zodat het 10 liter vat echt vol blijft of is dit af te raden ? |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje Oké duidelijk heren, zal dan mijn plan maar aanpassen en het vat voor 3 a 4 maanden in mijn omgebouwde koelkast zetten ,die dan instellen op rond de 11 a 12 graden en dan maar iets bedenken voor de lu... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje @alchemist oké dat is duidelijk , maar de gedachte er achter dat de drank erin en eruit trekt door de temp vind ik nog eens niet zo raar. Ik heb een 10 liter vat gekregen en ben bezig om die vol te ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje @robbert Dat snap ik wat je bedoeld, maar is het niet zo dat door temp verschillen de drank het vat in en uit trekt en zo beter de smaakstoffen meeneemt. ik zag een film van een professionele Duitse ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje @alchemist lagere temperatuur en hoge luchtvochtigheid is aan te bevelen. Waarom? ik heb gelezen en gezien dat professionele whisky stokers dat niet allemaal doen, maar dat als het weer warm wordt ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. @rumo nou de gist zit er net op,dus ik heb nog 21 tot 28 dagen om er over na te denken 😀 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |