Forum antwoorden aangemaakt

RE: Frambozen gin niet helder

@rinus55 oh das wel handig!

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Frambozen gin niet helder

@rinus55 wat betreft filteren... hoe doen jullie dat? Ik gebruik koffiefilters of keukenpapier maar na een halve fles stroomt het niet meer door. Niet te doen met grote hoeveelheden. En dan heb ik het...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Frambozen gin niet helder

@rinus55 ah herkenning, dat is prettig! Ik zal het ook gaan filteren

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Frambozen gin niet helder

@alchemist dank je wel, maakte me wat zorgen. Heb 10 flessen staan...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Frambozen gin niet helder

@alchemist de flessen staan in de woonkamer. Daar is het tussen de 17 en 21 graden denk ik. Het lijkt een wat slijmerig vlokkerig bezinksel.

In forum Stookforum

4 maanden geleden
Frambozen gin niet helder

Hoi allemaal, Ik maak graag frambozen aardbeien gin. Eerst de gin en dan met het fruit een paar dagen trekken. Filteren en in de fles. Maar na een paar maanden vormt zich iets in de fles. Na schudde...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Still spirits gin botanicals

@rumo ik ga het lezen, dank je wel.

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Still spirits gin botanicals

@mccorner ja, lijkt mij ook een veilige keuze. En dan zien we het wel... als het niks is dan strippen we het wel weer 😉

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Still spirits gin botanicals

@mccorner dank voor je reactie. Ik las echter op de verpakking en de website distilleer instructies... zie foto  17008547132916679478251914491437.jpg

In forum Stookforum

6 maanden geleden
Still spirits gin botanicals

Hoi allemaal, Onlangs een zakje Artisan gin botanicals gekocht, zie afbeelding. Ik wil deze gebruiken in de botanical basket van de t500, met koperen alambiek. Ik twijfel alleen een beetje hoeveel ...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Gin uit vloeibaar mout extract?

@robbert absoluut waar. Ik ga het maar gewoon proberen. Dank voor je informatie

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Gin uit vloeibaar mout extract?

@robbert dank voor je reactie. Hoeveel bakkersgist zou je dan gebruiken op 1 kilo moutextract? Ik zie overigens wel dat het ongeveer 10 euro per kilo kost, dat is best wel prijzig vergeleken met gewoo...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Gin uit vloeibaar mout extract?

@rumo Nou precies, het mouten en maischen is wel een klusje. Daarom wilde ik dit eens proberen. En inderdaad, genoeg te lezen over turbogist hier. Ik zal eens kijken naar deze gistsoorten

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Gin uit vloeibaar mout extract?

@ruud1 dank je wel voor je reactie.

In forum Stookforum

8 maanden geleden
Gin uit vloeibaar mout extract?

Hoi, Ik heb nu een aantal keer turbo gist en suiker gebruikt voor gin. Wil prima maar zelfs na 3 keer distilleren en filteren blijf je het proeven. Is vloeibaar mout extract een optie en zo ja, hoevee...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
Pagina 1 / 2