-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist voor Gin gekocht. 25ltr stookwijn hoeveel suiker?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@sjmmie ik zou zeker meer dan 20 gr gebruiken.
En als je bakkersgist hebt zou ik volledig o bakkersgist vergisten.
Bij mout hen je eigenlijk geen extra voeding nodig. Desondanks zou ik 7 a 8 gr dap toevoegen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist voor Gin gekocht. 25ltr stookwijn hoeveel suiker?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@sjmmie neem 24 liter water van 67 graden roer daar eerst de geschrote granen door en daarna de mout. Zorg dat de temperatuur 65 graden is en hou daarop voor ongeveer 1 uur. Hierna temperatuur op 72 graden brengen. Hou… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist voor Gin gekocht. 25ltr stookwijn hoeveel suiker?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@sjmmie 8 kg g gerste mout of 2kg mout en 3kg gerst en 3kg tarwe voor gin . Voor surrogaat gin 5,5kg suiker.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@sjmmie dat zal vast goed komen, anders eerst wat minder suiker tot je je smaak vind en dan verder verdunnen met water, zo zou ik het proberen, suiker er bij is makkelijker dat te veel er uit
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rash ringen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@sjmmie als je hoog alcohol percentage wil stoken of smaak wil reduceren aan een alcohol gebruik je de ringen.
Dranken als rum en gin kun je het beste ook geen kolom bij gebruiken. -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer ketel opstarten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@sjmmie welkom en veel lees plezier:) ik persoonlijk zou voor je iets drinkbaars gaat stoken een stook doen met een paar liter water zodat je ketel en leidingen echt schoon zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste keer ketel opstarten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@sjmmie welkom. Je moet hellemaal niets, want het is al voldoende om de ketel met een sopje schoon te maken. En daarna bepaal jij wat je ga stoken eerst wat wijn om te oefenen of een suiker stookwijn of wat… Meer lezen»