Forum antwoorden aangemaakt
RE: Highlands - Dalwhinnie Giststarter gemaakt voor een secundaire pitch met Lallemand Philly Sour: per zakje van 11 gram 200ml vers geperst en gezeefd sinaasappelsap, 3/4 theelepel Marmite en een snufje gistvoedingszout. Op de... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Gerst mouten Nog even, en we moeten het ook nog zelf telen 👍 😀 |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: groeps foto @robbert Als 5 niet te veel is, zou ik ook graag een keer mee willen kijken/stoken/proeven |
In forum Mijn installatie |
4 maanden geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) @robbert Als 67C een redelijk gemiddelde is voor de beta- en alfa-amylase volgens bovenstaande grafiek, waarom zijn veel maisch-schema's dan ook nog voorzien van een (korte) 72C stap? |
In forum Stooktips |
4 maanden geleden |
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM Ik heb goede ervaringen met Paul's Thirsty Thistle zonder toevoeging van een diastatische mout, ik zit probleemloos op een sg = 1060. Zie ook de recepten van Alchemist met heavy peated mout ('Het moge... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert Toch nog een vraag over de secondaire pitch: gewoon als giststarter aanmaken en dan toevoegen, of moet ik eerst nog extra zuurstof in de wort pompen zodat de 2e gist zich kan vermeerderen? |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert pitch 4g Bruggeman per liter is natte gist neem ik aan, 2g droog? |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @brenner Hmmm ... The Swaen is wel de mouterij van Grolsch ... Hoor trouwens wel goede verhalen over Dingemans van bijv. Kalkwijck Distillers, de lokale "Single Estate Distillery" in Vroomshoop 'ns ki... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Voor het rijpen wil ik naturel europees eiken chips verzadigen met Olorosso sherry en laten drogen. Voor de 2e lagering wil ik medium toasted amerikaans eiken chips gebruiken, ik weet echter nog niet ... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Heren, bedankt voor de input 👍 Aangezien bij gebrek aan ervaring het aantal variabelen bij zelf mouten en eesten in mijn geval onnodig groot wordt, baseer ik mijn recept toch op in de handel ... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @brenner Het is zeker niet mijn bedoeling een exacte kopie te maken, dat lukt toch niet. Het gaat mij om eenzelfde smaakbeleving te creëren. |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @brenner Thnx! |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert Kijk, zo komen we verder! |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert Evenals rummy dummy hier boven ben ik ook nieuwsgierig naar het hoe en wat van een secondaire pitch. Ik zit ook regelmatig met eind sg tussen 1005 en 1010 |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert De gist wordt dan idd wel een punt van aandacht. Ik gebruik vaak Fermentis Safspirit M1, maar die gaat behoorlijk tekeer de 1e 2 à 3 dagen. Wat zou je als alternatief voorstellen, niet zijnde... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |