-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Sugarwash stopt ermee" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert Thx Robbert. Gelet op eerdere ervaringen ontsmet ik alles bijzonder goed, gebruik ik geen troep zoals tomatenpuree en volg ik strikt je receptuur 🙂 Enige wat ik me afvraag is of het gebruikte water een grote impact kan hebben… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Sugarwash stopt ermee" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@nolletje Ben blij om deze topic gelezen te hebben. Al mijn vergistingen namen bijzonder veel tijd (6à8 weken) en ik begreep niet waarom. Ik heb net de ph van gistvat gemeten en die zit ruim onder de 3,8 (exacte waarde… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Dag iedereen, korte update inzake mijn eerste suiker wash. Na een heel trage start (en toevoeging van extra gist) is de vergisting goed op gang gekomen. Momenteel zit ik met een SG van 1009. Wellicht kan alles binnen een paar… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Vandaag is mij hydrometer toegekomen en heb die meteen in mijn suikerwash gestoken. Die heeft een SG van 1082. Wat mij vandaag is opgevallen is dat er toch nog een lichte sprankeling aanwezig is. wellicht niet genoeg om mijn waterslot… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert Dank Robbert, Ik zal dit stappenplan strikt volgen hoewel dit al heel sterk overeenkomt met wat ik gedaan heb. 2 oorzaken waar ik aan denk: – kan het zijn dat ik teveel gist voeding gegeven heb: havermout samen met… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Goeie morgen iedereen. Tegen gisteren avond is het brubbelen gestopt. vermoed dat er toch wel ergens iets verkeerd is gelopen met mijn suikerwash. Heb dit weekend een hydrometer besteld en deze zou vandaag moeten toekomen. Meten is weten. Wellicht… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
24h later is het waterslot goed aan het brubbelen. 🙂
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@Robbert, heb nog geen toestel op dit te meten. Wat ik ondertussen gedaan heb is een bokaal nemen met wat suiker, DAP en heel klein beetje citroenzuur en dan opniew 25gram champagne gist toegevoegd en alles goed zitten schudden. Binnen… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
en het deksel zat wel vol condens
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
ik zat geen belletjes. bovenaan drijft de harvermout en op de bodem zit er veel bezinksel. binnen de 5 sec heb ik een lucifer aangestoken.
De geur had iets licht zuurs, maar met een herkenmaar champagne element. -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Dag Robbert, ik heb net het deksel eens opengedaan. onderkant van het deksel zat vol met “dampdruppeltjes” en er was een aangename lichtzure geur. Lucifer blijft wel branden.
SG waarde heb ik niet gemeten. -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Helaas nog geen activiteit. temeratuur gezakt naar 20,4graden en geen beweging te bespeuren. Denk niet dat er een lek is. is een nieuwe emmer van stookwinkel.
probeer ik eens gewone gist toe te voegen? -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Korte update, na 24h … nog niets. we zullen morgen ochtend nog eens zien. Indien er morgen ochtend nog niets is, kan ik nog iets doen?
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Dank Robbert. weet dat ik wellicht ongeduldig ben. maar voelde mij deze ochtend als een kind die vlug naar beneden liep om te kijken of De Sint langsgekomen was :-). Waar de emmer staat is het 19 graden. De emmer… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Goeie morgen iedeen. Gisteren rond 18h was het dan eindelijk zover. Mijn eerste suikerwash gemaakt. 6kg suiker in warm water samen met citroenzuur (8g) laten oplossen, aanvullen tot 25l, gistvoedingszout (20g) en gekookte havermout zitten toevoegen en als alles rond… Read more»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert
Dag Robbert, hoeveel Champagnegist zou je dan toevoegen? -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Dank Mick. Ik neem aan dat ik de tarwe zemelen mag vervangen door evenveel havermout? Ik ga straks naar de winkel achter DAB en Epsom zout. De gemalen oesterschelpen lijken me toch wel “speciaal”. k zal eerst eens een kleine 10l… Read more»
-
Strauss posted a new topic "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Hallo iedereen,Sinds deze avond met ik de trotse eigenaar van Still T500 en ben ik aan het kijken om mijn eerste suiker wash te maken. In de beginnersgids staat er een tabel met de verhoudingen suiker, alcoholpotentieel en soort gist…. Read more»