-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Vraagje over wiskey" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa Ah mooi! u wordt al geholpen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraagje over wiskey" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa Zeker, het kost wel meer dan het mout gewoon maar is zeker te overwegen in het begin zodat je nog geen schrootmolen hoeft aan te schaffen (eerst natuurlijk weten of het bevalt). De enige die ik weet op… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraagje over wiskey" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa Sorry ik was een paar dagen weg en had je bericht gemist. Het verdunnen door de essence hoef je je niet druk over te maken, er gaat sowieso maar een kleine hoeveelheid in. Het brouwen, dat ligt een… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa met water distilleren krijg je een andere extractie dan stoken met alcohol. Oplosbaarheid en vluchtigheid van stoffen spelen een rol. Warmte van kooknat heeft daar ook invloed op. Een ketel met water heeft meer warmte nodig voor er uitstroom… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa absoluut verdunnen ! Verdunnen tot 30-40% en dan opnieuw stoken!
-
Sjon antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa verdunnen tot 30% en dan kan het weer de ketel in.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vraagje over wiskey" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@targa Welke soort stijl whisky wil je maken? Ben je van plan om te brouwen met granen of wil je liever moutextract gebruiken?