Vond forum berichten leuk
Het kleine vaatjes topic Dat houtrijping van toegevoegde waarde is voor een drank is iets wat de mensheid al een geruime tijd ontdekt heeft, in onze hobby wordt vaak gebruik gemaakt van houtsnippers of blokjes om de afgifte v... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Vraagje over wiskey @targa Sorry ik was een paar dagen weg en had je bericht gemist. Het verdunnen door de essence hoef je je niet druk over te maken, er gaat sowieso maar een kleine hoeveelheid in. Het brouwen, dat li... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: tot welk percentage doorstoken? @targa met water distilleren krijg je een andere extractie dan stoken met alcohol. Oplosbaarheid en vluchtigheid van stoffen spelen een rol. Warmte van kooknat heeft daar ook invloed op. Een ketel met... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: tot welk percentage doorstoken? @targa verdunnen tot 30% en dan kan het weer de ketel in. |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Gemoute gerst @benneke de verhouding mout en granen hangt af van wat je voor uiteindelijke smaak/ resultaat je beoogd. Je kunt voor een vol gerstemout gaan maar ook voor een deel mout en een deel graan . De meer gr... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |