-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Granen bestaan voornamelijk uit zetmeel, dit zijn glucose (suiker) moleculen van een paar honderd tot een miljoen stuks elk. Gist kan enkelvoudige of tweevoudige suikers omzetten naar ethanol en koolstofdioxide maar zetmeel niet, vergelijk het tussen biefstuk puntjes en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers voor omzetting van zetmeel heb je enzymen nodig , diastatisch mout is zo geest dat het actief enzymen heeft . Pilsmout is o.a. een diastatisch mout. Als je zelf graan gaat mouten hou dan een core temperatuur bij eesten… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers er zijn een aantal mogelijkheden, Distilling mout of destilleer mout, dat zou het beste zijn omdat die het meeste gericht is op destilleren. Pilsmout, iets minder geschikt omdat deze meer eiwitten bevat dan je wilt voor een whisky… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers er bestaan warmte riemen om je gist emmer warm te houden, hoef je niet het hele huis 25 graden te houden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers stookkosten zullen het niet zijn 😉 , een vergisting heeft een wat zurige lucht, maar zolang het allemaal bierdrinkers zijn zal het geklaag wel meevallen. Greenswaen Gold Classic gerstemout aha daar zit jullie probleem dus, het is een cara… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Ik zou het geheel op kamertemperatuur laten verlopen ja, veel gistsoorten zijn niet blij met 12 graden. Verder mis ik nog wat informatie om te kijken naar andere mogelijkheden; Welk gerstemout hebben jullie gebruikt? Er zijn namelijk ook… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Is toevallig bij de suikervergistingen het vat in een ruimte geweest met een hogere temperatuur? 12 graden is nogal laag voor bakkergist, dat is waar ik het eerste zou gaan kijken.