-
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@thurstan ja inderdaad je zou 15 % kunnen gebruiken op de rest voor een granen vergisting kun je kiezen voor spontane gisting en voor gist toevoeg . Verschil het geeft verschil in smaak vorming maar is vaak lastig om een… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@thurstan je kunt met havermout en amylase wel iets bereiken maar zal wat weinig smaak beleving geven . En waarschijnlijk zit je met een papperige lastig te filteren massa. Met diastatisch mout heb je meer smaakvorming en als de mout… Lees meer»
-
Alchemist reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@thurstan Helaas kun je dat vergeten, de haver zal beschikbaar zetmeel hebben maar dat is een suikermolecuul wat dusdanig groot is dat de gist er niet veel mee kan doen. Ik heb wel respect dat je alleen met granen wilt… Lees meer»
-
Alchemist reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@thurstan wat bedoel je precies, maischen met gemoute haver of suiker met havermout?