-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk kooksteentjes geven een rustiger verkoop en wervelingen in het stooknat . Hey voorkomt ook dingen als schuimen 3men eventueel aanbranden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk goed plan. .
Rustig beginnen .
Heb je kooksteentjes onder in ketel ?
T is altijd verstandig om kooksteentjes te gebruiken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk als SG rond 990 zit is zo goed als vergisting voorbij . Kijk even met vlam testje of vlammetje of die uitgaat of blijft branden . Wanneer je een normale goed werkende ketel hebt is turbo clear totaal overbodig… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk 😳 ik bedoel 998kg/m3. Maar 0,87(870) is wel laag, lager gaat tie nie worde
6.5KG op 25liter moet ook wel te doen zijn. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk dat is wel heel laag water heeft een SG van 1000, daar in de buurt is je stookwijn klaar of er zat niks vergistbaars in.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk ga ik niet van uit. En wat robbert al beschrijft is de bijsmaak. Dat moet je niet willen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk meeste vaardigheden pak je snel op met koper . Voor whiskey ,rum , brandy zou je kunnen kiezen voor Een alambiek , potstill of alquitara ( of whiskey ketel ) . Dan kun je een brede keuze in dranken… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk gebruik je tomaten puree is het zo dat naast dat je ketel slecht schoon te krijgen zijn , krijg je een ongewenste bijsmaak , ph gaat omlaag . Tomaten puree is een gewoonte overgebleven uit de drooglegging dat allelei… Read more»
-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 1 maand geleden
@tomvolk meten meten meten, na 2 dagen zal het nog niet uitgegist zijn, de grote bedrijvigheid in de emmer misschien wel maar de gist is nog altijd bezig. wat was je begin sg en na 2 weken eens meten wat… Read more»