-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 1 maand geleden
@tonio 5,5 kg suiker . Deze met 7 gr citroenzuur verwarmen in 2.75 liter water op 80 graden . Dit 40 min aanhouden . Dan aanvullen met koud water tot 25 liter. (afkoelen tot 24 gr ) dan 100 gr… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@tonio bij een schone vergisting gebruik je 3-4 gram droge korrel gist per liter .
Met verse / natte gist gebruik je de dubbele hoeveelheid.
Dat geld ook voor vloeibare gist. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@tonio percentage is niet iets waar ik op zou sturen, vooral niet als je begint. Snelheid van destilleren, of beter gezegd warmte toevoer en andere factoren kunnen een rol spelen. De veiligste methode qua smaak blijft proeven, in het… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@tonio fijn! Dan ben je nu een tevreden stoker. 🙂
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 jaren, 12 maanden geleden
@tonio Als je de antwoorden niet vindt, laat t maar weten en dan zet ik wat dingen bij elkaar.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 jaren, 12 maanden geleden
@tonio makkelijkste is om een hydrometer aan te schaffen zoals deze . Dan kun je het soortelijk gewicht meten voor, tijdens en na de vergisting. Vooraf geeft je een idee van de opbrengst, tijdens hoever de vergisting is (eindigt… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 2 jaren, 12 maanden geleden
@tonio heb je toevallig ook de S.G. waarde aan het begin en einde gemeten?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 3 jaren geleden
@tonio Welkom Welke verhoudingen ben je precies naar op zoek? Misschien is het raadzaam om een oefenrondje te doen met druivensap (bijvoorbeeld deze), dan ga je rond de 7,7% alcohol verkrijgen bij een volledige vergisting zonder toevoeging van… Meer lezen»