-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 geïnverteerd suiker lost beter op dan kristal suiker , water en olieen pakken alleen met gebruik van emulgator . Bij voorbeeld door toevoeging van lecitine.
Maar waarom zou je limonchello zo lang bewaren of in vriezer leggen ? -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 precies, je hebt gelijk. Beste bewijs dat je het princiepe onder de knie hebt. Succes….
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 waar alchemist naar verwijst gaat om stolling bij kou van o.a. etherische oliën. Hoeveelheid kan verschillen in versheid grote dikte van schilvan gebruikte fruit. Niet alleen suiker en percentage
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 wat kan, voorlopige ingeving dan, is dat waarschijnlijk de fabrieksmatige limoncello een behandeling ondergaat van het citroenextract (denk aan zoiets als bijvoorbeeld chill filtering) of toegevoegde stabilisatoren. Wederom van de lieve Fries die ik niet bij naam zal… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 Wallie, ik kreeg net een ingeving (lees een groen icoontje met een telefoontje en ballon erin). Is het echt bevroren of heb je stolsels? Als een soort van erg dunne slushpuppy? Dat laatste kan door stolsel van de… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 dit lijkt me meest voor de hand liggend hoewel je dan nooit exact weet hoeveel suiker je finaal in je likeur hebt. Daarom ben ik beginnen rekenen met aantal gram suiker per liter likeur, onafhankelijk van de verdunningsgraad. Stel,… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 Dan eindig je met een 190 a 240 gram de liter dus, lijkt niet veel af te wijken van de recepten die ik zie eigenlijk. Dan gaat de theorie van de suiker waarschijnlijk ook niet op, suikergehalte heeft in… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 hoeveel suiker heb je gebruikt in je suikeroplossing?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 Dat is een hele goede vraag waar ik even het antwoord niet op heb, ik ga er gemakshalve wel van uit dat de supermarkt limoncello nog wel andere componenten bevat, verder weet ik even niet goed wat suiker doet… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 400 gram suiker de liter, met een eind S.G. van 1.000 is een percentage van ongeveer 20%, dus je eerste aanname klopt aardig. Destillaat geloof ik ook, qua hoeveelheden komt het uit met redelijk wat verlies nog (48% van… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wallie777 Hoe heb je de percentages van de wash bepaald, ook van het destillaat? Even kijken of daar niks mee is.