dat is geen punt om jou dingen blind te testen . Zal ik graag doen .
@paolo je heb gelijk maar is in principe het zelfde als een proef distillaat maar je meet de resten i.p.v
De alcohol .
Dus het omgekeerde .
maar gemakkelijker en sneller te doen..
@lespaul Ja is inderdaad sneller helemaal waar . Maar ik ben beetje vastgeroest in ouderwets denken. ik moest en leerde in distilleerderij ook van allerlei test distillaten te doen en ook met titratie testjes . Dus gewoonte om de moeilijkste weg te nemen
Ik verdun tijdens t stoken wel eens met t aansteker principe; drupje water bij je shot en als t shot niet meer aan wilt is ie onder 40%. Kun je natuurlijk bij likeur ook heel goed toepassen Lummel, als je het echt niet meer weet wat je hebt toegevoegt. Het is geen duidelijke meting, maar je kunt er wel zulke situaties mee voorkomen 🙂
In beide gevallen meet je niet, maar reken je terug uit twee andere metingen. Kan wel, inderdaad.
Ik heb ooit voor het maken van ouzo een rekenmodelletje gemaakt om uit te rekenen hoeveel begindrank, suiker en water gemengd moest worden om een ouzo van een vooropgesteld volumepercentage alcohol en gewinchtspercentage suiker te krijgen.
Maar ook dat is iets heel anders dan meten in de drank na het bereiden, het is vooruit rekenen.
uiteindelijk is de truck en wijsheid ook om tevoren goed te rekenen ,. Vooruit rekenen . .
Het is of terug reken vanuit een begin waarde maar als die er niet is moet je wel via een nieuwe bewerking terug rekenen
Vraagje aan Robbert wat is nu de beste PH waarde voor je basisbeslag zodanig dat het voor de gist optimaal is om zijn werk te doen. En wat zijn de beste middelen die je kunt gebruiken om de ph te verhogen en of te verlagen als de ph niet goed is
Robbert heeft in dit topic geantwoord: https://www.stookforum.nl/thread/vragen-en-antwoorden-betreffende-ph/
Wat lastig allemaal, ik stook gewoon 96% en schenk in een literfles 200 tot 400 ml van deze oplossing, en ben dan een beetje gul/ruim. Aanvullen met de andere ingredienten en klaar. Die 1 a 2 % maakt niks uit.
Ik volg Lucifertje, ik vind vaak de 40% al vrij straf, maar ik drink dan ook geen likeur maar Jenever, Eau de vie, Rum etc. (Wiskie is niet mijn ding.) Gewoon je drank mengen alsof het nog steeds de begin waarde van alcohol heeft. Wat maken een paar procenten uit, als de smaak goed zit. (Tegeltje) Beter zat van te veel drinken, dan zat van teveel alcohol.
het lijkt mij meer op : ik rommel maar wat aan... ok is een keuze..
Heeft er iemand dit toestel? Ik weet dat het werkt met behulp van destillatie maar weet het niet in detail. Ik zou er graag eens de handleiding van zien. Zou er zo een toestel op aliexpress bestaan? onder welk trefwoord moet ik dan zoeken?
https://www.brouwland.com/content/docs/013/013%20Alcoholmeting/013.037.7_MAN_NL_Alkodest.pdf
Hierbij de handleiding.
Aliexpress?? Gewoon lokaal kopen ?
Munckerik bedankt dat zal me een heel stuk vooruit helpen.