Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 57 / 71

Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Pff, kennen jullie dat?

Eigenlijk zou ik afgelopen weekend of vandaag gaan bottelen maar heb gewoon zΓ³ weinig zin in alles schoonmaken voor, tijdens en na gebruik. Denk zomaar dat het iets langer in de emmer blijft zitten. πŸ™‚

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sjefman: dat herken ik helemaal. Die emmer van mijn Finlandia, staat momenteel koud. Hij is wel mooi helder geworden.. Maar bottelen doe ik later weer eens. Ik wil er dan ook een video van maken.

Beantwoorden
Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag een nieuwe poging wagen ;).

Β 

Ben benieuwd naar je filmpje, zeker maken! Ik film momenteel niet zo veel, heb weinig nieuws om te tonen en om elke keer het zelfde te doen zie ik ook niet zitten.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zie dat cider in engeland vaak gedrooghopt wordt. Dat lijkt mij ook wel lekker. Maar welke hopsoort zou hier geschikt voor zijn? Wellicht eens proberen met een deel. Ik heb nog 5 liter kilnerpotten staan met kraantje. Daar zou ik het in kunnen proberen.

@munckerik, als je dit leest, heb jij een hopsoort die je zou adviseren? Ik wil toch weer een bestelling bij je plaatsen, dan kan dat ineens mee.

Edit, ik zie dat er Mosaic hop gebruikt wordt in sommige ciders en dat Erik de Bio Citra als alternatief binnen gaat krijgen. Nu is nog de vraag hoeveel heb je nodig ?

Beantwoorden
Berichten: 14
(@dipita)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb afgelopen vrijdag exact hetzelfde gedaan maar met 15 liter appel en 1 liter apel ananas perzik. Ook voor het eerst CL23 en hoewel ik hier lees hoe relaxed die gist zou moeten zijn, bij mij gaat het tekeer als een gek. Nu is het wel een graad of 22 in de kamer waar het staat. Ben heel benieuwd naar het resultaat, want het ruikt heerlijk momenteel.

Beantwoorden
Berichten: 14
(@dipita)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Citrus

Heeft iemand hier wel eens geprobeerd cider van sinasappel te maken?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij mij is het eigenlijk niet boven de 18 graden uitgekomen. SG is nu 1000, dus bijna klaar. Ik ben een Saison aan het brouwen met gist die als ondergrens 26 graden heeft, die was met 3 dagen uitgegist. Dus dat hij bij jou iets sneller gaat dan bij mij ligt voor de hand ?

Beantwoorden
Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Β 

Β 

Toch gelukt vandaag πŸ™‚

Hij is goed droog uitvergist (eind sg 998). Smaak en geur zijn goed, ben benieuwd!

Beantwoorden
Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mosaic wordt vaak gebruikt voor ipa's, als je daar van houdt zou dat een goede zijn denk ik.

Β 

Ik heb zelf vorig jaar een Nordbrau plant gekregen voor mijn verjaardag en hij groeit alweer als kool. Het schijnt vooral een bitterhop te zijn (goed voor de pilseners), minder een 'aromahop' (zoals Mosaic). Toch wil ik die gaan proberen komende zomer als er hopbellen aan komen.Β 

Β 

Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb voor nu deze gekozen: https://bio-brouwmaat.nl/product/amarillo-bio-hop-pellets/ we gaan het gewoon doen ?

Amarillo is een relatief nieuwe Amerikaanse hopvariΓ«teit die wordt beschreven als β€˜super Cascade’. De bitterheid ligt tussen 6 en 11%, waardoor Amarillo een goede hop is voor smaak- en aromatoevoegingen. Het smaakprofiel is erg citrusachtig, vooral leunend naar een uitgesproken sinaasappelsmaak en -aroma. Amarillo wordt ook enigszins zoet gevonden totdat het zacht wordt in een biertje. Het moet worden gebruikt als aromahop, maar het kan ook worden gebruikt als bitter- of smaakhop. Past goed bij o.a. (American) Pale Ales en (American) IPA’s, Red Ales en tarwebieren

Eigenschappen

Aroma’s van citrus m.n. sinaasappel, steenvruchten

Beantwoorden
Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik hoor graag wat je bevindingen zijn. Ik twijfel heel erg of ik het lekker ga vinden. Ik houd namelijk helemaal niet zo van IPA's en dat soort biertjes. Als ik die smaak wil kauw ik wel op een hopbel denk ik dan...

Β 

Aan de andere kant houd ik toch wel van hoppige bieren, zoals Orval en Grolsch pilsener en wat andere soorten waarvan ik weet dat ze redelijk hoppig zijn of gedryhopt zijn. Een beetje bitter en aroma kan een cider goed doen hoop ik... Een hele sterke aromatische hop zal voor mij minder weggelegd zijn.

Β 

Ach, als het me te hoppig wordt heb ik nog een maatje die gek is op IPA's en de hop kan voor hem niet op.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik houd wel van Ipa's maar ik hoop niet dat het zo bitter als een Ipa gaat worden. Ik ga voorzichtig zijn met het drooghoppen.Β 

Ik ga nog eens rustig Beersmith of Brouwhulp bekijken om een indicatie krijgen hoeveel ik ga gebruiken.

Β 

Ik kon in de super net geen dry hopped ciders vinden. Ik ben wel benieuwd want het klinkt goed.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik lees het nu pas en ik zag je aanvraag voor Citra en andere aanvraag binnenkomen waarvoor dank.Β 

Vanmiddag kreeg ik bericht dat die Citra onderweg is dus die verwacht ik vanaf morgen binnen te krijgen. De Bio Citra oogst was helemaal vergeven maar ik heb toch nog wat los kunnen krijgen ?

Citra ruikt heel lekker, de hele ruimte ruikt er naar als je ermee bezig bent geweest. Amarillo is ook erg lekker, iets subtieler dan Citra. Volgens mij krijg je automatisch een mailtje als de Citra binnen is.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klinkt goed ? voor de cider ga ik dan toch voor de iets subtielere variant, kun je die in een envelopje al vooruit sturen? Dan kan het er bij πŸ™‚ het brouwen ga ik pas over een weekje weer doen. Alleen als het uitkomt hoor!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ga een stevig envelopje zoeken ?

Beantwoorden
Pagina 57 / 71
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?