Meldingen
Alles wissen

Weer begonnen na een jaar. Aantal vraagjes


Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi allemaal, 

Sinds een jaar wil ik graag weer beginnen met het brouwen van mijn eigen drank. Heb het altijd erg leuk gevonden maar door ruimte gebrek niet meer aan toe gekomen.

Ik heb altijd gewoon suiker water vergist met een turbogist, dat gedestilleerd en aan mijn alcohol een extract met suiker toegevoegd. Ik wil graag wat recepten proberen waarbij ik geen extract uit een flesje gebruik. Ik hou van vrij zoetige/fruitige likeuren dus als iemand een goed recept heeft hou ik me aanbevolen.

Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in het maken van een zoete appelcider. Nu wil ik zo'n mangrove Jack pakket proberen maar is dat een beetje de moeite waard? Ik heb een topic "razendsnelle cider" een beetje doorgelezen en dat lijkt me allemaal leuk. Ik hou niet echt van een droge appelcider, maar ik weet niet hoe ik het fermentatieproces kan stoppen.. Of kan ik dan het beste een kunstmatige zoetstof toevoegen zoals sorbitol? En bij het bottelen een beetje suiker toevoegen voor de bubbel?

Ook zijn er zoveel verschillende desinfectie middelen; welke kan ik het beste gebruiken? Ik wil het liefst een middel dat ik niet hoef na te spoelen zoals StarSan maar dat kan ik nergens vinden. Je hebt dan ook nog desinfectiemiddelen op basis van zuurstof maar ik weet niet of dat goed werkt. Of een sanitizer van Mangrove Jack, maar daar kan ik geen reviews over vinden.

Is er iemand die mij wat advies kan geven hierover? Dan kan ik mijn spulletjes gaan bestellen om weer te beginnen met het brouwen!

Groet,

Dragonyichi 

Beantwoorden
1 reactie
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey, leuk je weer terug te zien!

Starsan heb ik niet, wel deze: https://www.stookwinkel.nl/product/chemipro-san-100-ml/   eventueel ook nog in een 250 ml verpakking.

De MJ Cider pakketten zijn wel populair. Men komt er graag voor terug. De gist zit er bij in en een vloeibare zoetstof die je kunt gebruiken als je een zoete mouserende cider wilt verkrijgen. Een andere methode is om iets meer suiker als bottelsuiker toe te voegen en de flesjes na een ruime week bain marie te pasteuriseren. De reeds ontstane bubbels  blijven, de gist gaat dood en de restsuikers houden het zoet. Voor het pasteuriseren even een flesje testen of er genoeg koolzuur gevormd is naar jouw idee, of een koolzuur mano meter gebruiken. https://www.stookwinkel.nl/product/west-kin-look-co2-manometer-met-fles/

Recepten voor likeuren zijn overigens ruimschoots te vinden op het forum. De https://www.stookforum.nl/thread/sinaasappel-koffielikeur-quarante-quatre/ is erg populair, maar er staat nog veel meer. Van limoncello tot Nutella.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?