Ja je leest het goed, we gaan brouwen in de fermenter en niet in de Grainfather.
Recent las ik de wens voor meer bier-topics en ik had bij Jan nog een belofte open staan om een verslag te maken over een Mangrove Jack's Cold Filled Brewers Pouch Beer Making Kit. Een hele mond vol maar het is gewoon een zak vloeibare moutextract met een klein zakje gist onder op de bodem geplakt.
De zak is een zelfde soort als die je vindt in de Barrel 674 whisky kit. Het zakje gist vind ik erg klein dus ben benieuwd naar het fermentatieproces.
De zak "Blonde Lager" heeft een inhoud van 1,5 kilo en er moet 1kilo dextrose aan toegevoegd worden. Eerst de moutextract in de steriele fermenter. De dextrose moet opgelost worden in 3 liter kokend water en dan moet e.e.a aangevuld worden tot een totaal van 23 liter.
De pouch bag met het zakje gist.
De Fermenter heeft zijn jasje alvast aangekregen.
De chiller zal ik ook vullen en gebruiksklaar maken maar bij een ideale vergistingstemperatuur van 20-25 graden denk ik hem niet echt nodig te hebben (ga starten op 19 graden en na een paar dagen laat ik de temperatuur langzaam oplopen).
Wordt vervolgd.
Leuk Erik! Ik ben ook benieuwd of het gebruiksklaar maken van de chiller je gemakkelijk afgaat. Ik heb nog niemand gehoord die er moeite mee heeft gehad dus dat zal wel meevallen ?
Succes met dit brouwsel!
Ben ook benieuwd wat het gaat worden Jan. Op wat aussie-fora las ik dat je beter 500 gram dextrose en 500 gram licht moutextract poeder kunt toevoegen ipv 1 kilo dextrose. Dat zou de smaak ten goede komen. Ik heb nog wel wat staan om giststarters mee te maken. Het wordt mijn eerste niet-graan-brouwsel 🙂
Ik denk dat ik morgen de chiller gebruiksklaar ga maken. Het lijkt me ook niet zo heel moeilijk. Maar wat ik niet goed snap is dat je eerst moet zorgen dat alle belletjes uit je oplossing zijn en je hem dan pas kunt gaan gebruiken. Maar... als je hem aansluit op de fermenter komt de lucht die in de mantel van de fermenter zit weer in de vloeistof.
Goed we gaan het zien, ik doe er wel verslag van.
deze blijf ik volgen ... Ben heel benieuwd.
Hopelijk kan ik eens een keer het eerste PILS proeven 🙂
Haha Jack, een eerste Pils..... dat duurt nog even. Ik denk dat Lummel eerder is om een eigen gebrouwd Pilsje te serveren. Hoewel dit een makkie is om te brouwen heb ik er nog geen tijd voor vrij kunnen maken. Hopelijk straks de chiller gebruiksklaar maken.
ja joh leg de druk maar lekker bij mij. Nu snel maar even een pilsje uit Zoeterwoude om van de schrik te bekomen.
Drink dat pilsje uit Zoeterwoude maar rustig op maar dan zou ik je toch willen aanraden om alvast de handleiding door te gaan nemen. We verwachten allemaal heel veel van je 😉
We gaan hier in België moeten oppassen straks hebben ze in Nederland dan toch nog deftig bier 🙂
Jullie bier is goed maar pils kunnen jullie echt niet maken. Sorry dat ik het zeg.
nou moet ik de belgen een beetje eer gunnen... Jupiler toch wel ????
Nee Jupiler ook niet. Nu hebben de Belgen niets te klagen over de rest van hun bieren maar zoals gezegd ik vind hun pils niet lekker. Eigenlijk vind ik Heineken gewoon het beste “normale” pils. Maar het lekkerst vind ik urquell maar dat is niet overal verkrijgbaar en anders hartstikke duur. Ik hoop dat ik daar qua kwaliteit bij in de buurt kan komen. Maar daar moet ik nog wel wat onderzoek naar doen.
Het begint met de juiste gist kiezen Lummel.
http://www.wyeastlab.com/yeast-strain/pilsner-urquell-h-strain
Kijk dat wist ik niet dat deze gist ook bestaat. Ik heb net de site van van der Kooy doorgekeken en daar zag ik hem niet staan, wel andere pils uit Tsjechië. Misschien is het te bestellen zal straks eens bellen. Of anders brouwland/markt.
Nog heel even geduld Lummel, eerdaags gaat er een heel mooi bedrijfje van start dat waarschijnlijk aan jou wensen kan voldoen, dan heb je brouwmarkt/land niet meer nodig denk ik ? dat hoor je nog wel!
Erik en Lummel, hebben jullie mijn test PM's binnengekregen? Mischien spambox?
Kan niet wachten tot dat ie zijn bedrijfje opent, aan mij heeft ie een klant 😉 ...