Meldingen
Alles wissen

Mislukt bier destilleren


Berichten: 4
Topic starter
(@demonnick)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste stokers, ik heb een hoeveelheid bier van 8,5 % ABV die niet geschikt is om te drinken. Ik wil deze in een Grainfather met het Alambic opzetstuk gaan destilleren. Op zich redelijk eenvoudig, echter het is een gesloten systeem zodat je niet kunt zien hoeveel je verstookt en daarmee ook lastig om te zien wanneer je ongeveer aan de tails toe bent. Mijn vraag is derhalve de volgende : is er bij een gegeven hoeveelheid bier, zeg 8 liter van 8,5% abv, uit te rekenen hoeveel alcohol hier in de eerste run ui te stoken valt.

Hoor graag ff van jullie, alvast dank !

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

8.5 % van 1000ml =85ml x 8 =680ml   maar dat is puur theorie, ervan uitgaande dat wat je erin in stopt ook uit haalt...

 

Beantwoorden
Berichten: 4
Topic starter
(@demonnick)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Da's snel gereageerd DoubleBarrel, klasse. Nog even een wellicht een domme vraag : zou je de gebruikte formule kunnen/willen toelichten? Alvast dank !

 

Beantwoorden
Berichten: 4
Topic starter
(@demonnick)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Te snel gevraagd; ik snap m nu ik nog een keer nadenk 🙂

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

mislukt bier kan prima gestookt worden. maar houd wel in rekening dat het mislukt is, dit is dus allerminst de garantie dat je er een lekker sapje uit haalt. wat DB al zij klopt theoretisch. houd er rekening mee dat er altijd alcoholen achter blijven in de mash dus dat je die 100% nooit haalt. de tails kunnen te herkennen zijn door de troebelheid door de oliën, smaak en geur. bij een striprun destilleer ik meestal tot er 20% abv uit de koeler komt en bij een spirit run vang ik meestal tot 40% abv op en laat ik hem tot 20% doorlopen en verstook dat bij de volgende ronde

Beantwoorden
Berichten: 2
(@koffie)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagje, kan je dit met de standaard kolom doen op de T500 of heb je beslist het alambic opzet stuk nodig>

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ervan uitgaande dat je van het mislukte bier naar minder smaak en dus neutrale alcohol toe wil kan het het beste met de kolom en niet de alambiek.

Beantwoorden
Berichten: 2
(@koffie)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok, gaan we dat doen. Bedankt voor de reactie.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen idee, Ik heb zelf geen ervaring met de T500. ik werk met een zelfgebouwde ketel. maar wat Mick inderdaad zegt, voor neutralere smaken heb je een kolom nodig. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?