Appelpulp vergisten, het brubbelen stopt na 3 dagen.
De appelen zijn ontdaan van klokhuis en in stukken gesneden en daarna gemixt met keuken robot.
Ik voegde suiker toe en gebruikte bakkersgist
Ik gebruikte op 95 kg pulp 480 gr gist en 5,950 gr suiker toe.
SG is nu 1029 (pas gekocht) weet niet wat het vier dagen geleden was...
Moet ik me zorgen maken ?
Nee.Gaat gewoon goed. Hier zijn meer paniek-topics van.
Laat het 2,5 week staan,of 3, vanaf de start en dan stoken.
Je kunt altijd de vlam test doen. Maar liever niet aankomen en lekker laten staan.
Ik snap de error, je hebt eerder een turbo suikervergisting gedaan.
https://www.stookforum.nl/thread/probleem-met-eerste-tweede-suikerwash-met-turbogist/
Die turbo begint dag 3 pas echt lekker te knallen. Fruit op bakkersgist gaat 3x zo traag.
Wederom niks loos,Jim.
Wel doorroerd vandaag ?
Bedankt en gegroet...
Het is moeilijk op afstand te zeggen wat er loos of niet is .
Gisting loopt in verschillende stadia de eerste uren tot enkele dagen zal gist ook anders werken zolang er nog zuurstof in product aanwezig is .
Zodra zuurstof op is gaat de gist anaerobe stadium in waarbij het voornamelijk de suikers omzet .
het kan dus in tussen stadium zitten .
Er is nog suikers .
en ik neem aan geen vervelende stank .
Zet de pulp warm en geef wat gistvoeding en pers anders een sinaasappel erin uit .
waarschijnlijk zal het gisten weer oppakken .
Nee nog geen reden tot zorgen ..
Idd, de suikerwash ging prima ...
Ok nee geen 'stank' wel geur, die (voor mij althans) niet slecht ruikt... Ik doe morgen het sap van een sinaasappel erbij. Omroeren of gewoon erbij ?
480 gram gist is wel een beetje veel ik gebruik 25 gram.op die hoeveelheid.ik gebruik wel natte bakkersgist.ik denk dat hij wat koud staat,controleer met een aansteker gaat de vlam uit dan staat hij te vergisten.naar mijn mening is een beetje geduld en warm zetten voldoende.
Ook hier weer: niet roeren.
Omroeren of gewoon erbij ?
Het vermengt zich sowieso. Als je dan toch wilt roeren, blijf dan ver van de bodem (residu) vandaan.
En zo zachtjes mogelijk roeren. Liefst/beter gewoon helemaal niet roeren.
Gewoon rustig toevoegen .
niet roeren.
het word wel opgenomen
Ik heb nog nooit geroerd,als de suiker en de gist goed gemengd zijn staan laten komt vanzelf goed.controleer maar met de aansteker,die gaat uit,dus staat te vergisten.geduld net als bij je partner.
? ok bedankt allen morgen doen en uittesten ... Koud staat het niet staat op 28 °C ... Ik gebruikte ook 'natte' bakkersgist...
Goed zo dan komt het goed heb vertrouwen in een dinosourus in het stokenn