Na enkele lekkere experimenten met overbodig fuit(vijgen,krieken)heb ik nu een kersenbeslag gemaakt. Nu heb ik enkele soorten gist liggen.Ik heb in t verleden enkel met turbogisten gewerkt. Soms met goed resultaat,enkele keren met een smaakje aan die ik enkel kan toekennen ad gist... Nu heb ik bakkersgist aangeschaft en ben aan het twijfelen of ik het hiermee eens zou durven proberen. Iemand suggesties?
Bakkersgist zou ik doen het is net wat je zeg over turbo gist, ee smaakje aan de gist, fruit doe ik ook met bakkersgist en bevalt goed.
Zou dit ook lukken met blokjes vochtige bakkersgist?of enkel met de droge variant?
Kom er maar in Chris!
Bakkersgist is prima voor veel vergistingen. Ik gebruik altijd korrelgist maar verse werkt prima natuurlijk.
Dank jullie wel.
Proberen maar 🙂
Ik deel het resultaat wel mee 😉
Allardy,ik werk altijd met natte bakkersgist.ik stook alleen fruit,heel mooi resultaat.gr.?Chris.V.
Beste Allardy
ik gebruik ze alle twee voor fruit , voor pure alchohol gebruik ik Turbogist met de Reflux kolom fruit stook ik met de allambiek In groot formaat.
Kersen stoken gaat super ..
Ik heb mijn stook wel 4 maal overgehaald. Ieder keer met bakkersgist.
Prima resultaat ( al boet je ieder keer overhalen wel in op smaak )
Zet je kersenstook maar eens op hout.... SUPER resultaat....
Zolas beloofd een update over het kersenbeslag met de natte bakkersgist.
Voor mij geen turbo gist meer!!!zeker niet met fruit.
Moet ongeveer de lekkerste schnapps zijn die ik ooit heb gedronken.
Bedankt voor de nuttige suggesties!!!
Dat is de reden dat ik altijd mijn drank maak met natte bakkersgist.gr?Chris.V?
Ik vergist fruit altijd met een (witte)wijngist. Het voordeel van dergelijke gist is dat sommige esters (die de smaak bepalen) veel meer tot ontwikkeling komen bij de vergisting, je kan hogere alcoholpercentages in je stookwijn krijgen (tot 17°), koeler gaan vergisten (geen klimaatkast nodig) en in sommige situaties krijg je zelfs een wijn die je zo kan consumeren ipv af te stoken. Voor de mensen die het interesseert, ik gebruik de universele wittewijngist van Oenoferm ( Eigenschappen Oenoferm Gisten)
Deze neem ik zeker mee.
Dank!
Hoe lang laat je hem dan trekken op hout.En eenmaal klaar behoud je dan de caramelkleur of haal je hem nogmaals over?
Als je wijngist gebruikt, hoe lang duurt de gistingstijd dan? Ik gebruik zelf alcotec turbo (het blauwe zakje) en doe er circa 14 dagen over om uitgegist te raken. Heb andere turbo's gebprobeerd maar die gaven te veel gistsmaken, die ik nu gebruik gaat naar mijn idee primaa maar ik wil verder expirimenteren dus wil ook wel een keertje wijngisten enzo gaan gebruiken