Heeft er iemand een idee hoeveel suiker ik in totaal nodig heb, om de 18% procent te halen op het zakje.
Bij normale wijngist ga ik altijd uit van 18 gr suiker is 1% alc per liter.
Dit is turbo gist en ik weet niet of deze efficienter omgaat met met suiker of niet.
Ik wil namelijk een zo hoog mogelijk alc percentage bereiken zonder restsuiker.
Ik wil deze alc gebruiken voor het aanlengen van mijn vlierbessen wijn tot vlierbessenport.
Groet Ger
Hoy,
ik heb de pot distillers gist gebruikt het zakje met het keteltje op.
https://www.stookwinkel.nl/product/prestige-pot-distillers-yeast-tot-18/
Ik denk dat die ongeveer het zelfde is, kun je eens aan jan vragen.
Ik heb 4 kg suiker gebruikt bij appelsap ( het was wel druivensuiker dat ik nog staan had).
Het appelsap had een sg van 1050 - 1056 refracto meter.
met de suiker was dat 1098 refracto meter.
Einde gisting 6 weken sg 992 dobber.
17 % alcohol gemeten met de vinometer.
Mischien heb je hier wat aan en kun je het uitrekenen, ik veronderstel dat je met water wilt werken.
grts.
Als je met water en suiker werkt kun je dan niet beter de turbo gist voor n'en suikerwash gebruiken ipv n'en fruitgist.
Hier vindt je info erover.
http://www.stookforum.nl/thread/basis-distillaat-van-suiker-en-turbogist/
Hier heb ik wel wat aan, ik wil met het zelfde beslag gaan werken waar ik mijn vlierbessenwijn van maak en deze opstoken voor het versterken van deze wijn.
Normaal versterk ik hem met neutrale alcohol maar wil er nu nog meer smaak in brengen door deze wijn op te stoken en toe te voegen.
Groet Ger