Meldingen
Alles wissen

Rum wilde gisting

Pagina 1 / 2

Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik ben een heel interessant artikel tegen gekomen over rum waaruit blijkt hoe belangrijk de wilde gisting is.

Nu wil ik het graag posten maar het artikel is engelstalig en dus ben ik het aan het vertalen voor julie.

Heb al het hele artikel door de vertaler van Word gejaagd maar dat leest een beetje alsof dat je een hele fles vodka binnen hebt. Dus moet ik nog een keer handmatig alles juist zetten en er nog wat foutjes uithalen.          Tot dan        

Beantwoorden
29 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vergist druiven sinds een jr.ook gewoon wild,werkt perfect.maar fruit is weer iets anders.ik weet ook niet of ik de mais wild kan laten vergisten zou in principe ook moeten kunnen denk ik.maar voor de voorzichtigheid gooi ik er gist bij.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top Stierke ! daar hou ik van .! een rum gist start op de sugarcane en niet uit een zakje !

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De gist misschien wel in een zakje maar de bacteriën niet. Mijn kinderen komen ook oorspronkelijk uit een zakje.... LOL

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

?? ach niet alles uit zakje is slecht ?? .
Maar als je Rum gist op authentieke manier wil maken is niet echt moeilijk.
Neem daarvoor stukken sugarcane acacia schors, pruimen restanten en paardebloem .
Keus alles flink . giet hier lauw water op .
Zet het in de zon of ergens op kamer temperatuur.
Na enkele dagen zal je een zure gistings geur ruiken en beetje belletje of schuim aan oppervlakte .
Je kunt dit zo aan jou melasse toevoegen .
ook kun je het vocht mengen met tarwe meel, spelt of patent bloem .
Maak een slap deeg .
na twee dagen haal je de harde korst weg .
Neem weer wat meel en nog wat van het gistings vocht.
Meng dit weer .
Na 24 uur haal je weer de korst weg en voeg je gelijke delen water en meel toe .
Na enkele uren zal de hoeveelheid rijzen en paar x zo groot zijn .
ververs na 2 dagen nog een keer door korst te verwijderen en gelijke hoeveelheid water en meel toe te voegen .
Na rijzen zet je het in koelkast.
Je kunt dit zo gebruiken .
Ook kun je de gist op geperforeerd bak papier leggen en onder continue bewegen drogen met warmte lucht . ( niet heter dan 30 graden .)
je krijgt dan ook korreltjes en kun dit zo droog bewaren .
nat uit koelkast max 400 liter op 250 gr.
droog 125 gr.
Maar voor beste resultaat kun je iets meer gebruiken .
Je kunt ook de gist bij kweek met U.V. of blacklight belichten en zuurstof toedienen hierdoor krijg je een krachtiger gisting en snellere groei.

Beantwoorden
Berichten: 1839
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

goed bezig .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Maar goed dat ze het verstoken tot rum want het water gebruikt voor het verdunnen van de melasse bevat:

De bacteriën uit verdunningswater worden toegevoegd aan die afkomstig van rietsap en melasse. Een specifiek kenmerk van deze wateren is het bestaan ​​van anaërobe ­ tolerante pathogenen zoals coliformen, fecale Streptococcus en Clostridium-soorten en SRB, die voor het grootste deel worden geremd door de ethanol die wordt geproduceerd tijdens alcoholische fermentatie.

Kortom niet drinken dat water want krijg je gegarandeerd de racekak!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het is i.d.d. onverstandig het beslag van rum zo te drinken maar ook omdat van origine bij Rum beslag ook wortel , blad , schors en takken van de acacia worden toegevoegd .
Er zijn een paar soorten van Acacia die dimethyltryptamine bevatten . Dat is een stof die doet hallucineren .

Maar eigenlijk geld voor meerdere soorten basis beslag . ook mescal , tequila en aantal rauwe verse fruitsoorten dat je die beter niet rauw kunt drinken / proeven .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb het wel over het verduningswater en niet over het beslag.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat snap ik Stierke .
Maar t is sowieso met aantal beslag / brouwsels dat je daarvan beter niet kunt drinken .
Zelfs niet als je kraanwater het hebt verdunt of aangemaakt .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat zou eigenlijk een goede vertaling zijn voor' heavy flavour rum'? De vertaler maakt er zware smaak rum van. Klinkt een beetje raar.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Rum met intense smaak . volle smaak

Beantwoorden
Berichten: 36
(@mariussenior)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn rum wash heeft een nacht en een dag staan pruttelen heel snel achter elkaar nu staat het deksel nog bol met af en toe een borreltje ik had gedacht dat het wel een weekje zou pruttelen  de temperatuur rond 28 graden 3;5 kg melasse en twee kg rietsuiker ? Wie verteld hier iets over !... rietsuiker

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

? gewoon laten pruttelen . beetje lagere temperatuur ,
23 a 24 gr is hoog genoeg . ik weet niet wat voor gist er is gebruikt .
hou 15 - 21 dagen aan .

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?