Meldingen
Alles wissen

Temperatuur gisting

Pagina 2 / 4

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze gist ontplofte, echt het is dat ik het zag anders was ik voor de 2e keer vandaag de lul, nog los van al het andere geknoei. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Man man man, moest naar buiten rennen met die ton en had het waterslot er al vanaf. Dit voor het nageslacht. 

Beantwoorden
Berichten: 30
(@amateurke)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo,

Ik wil vandaag een sugarwash maken met de pure van still spirits. Er staat bij dat de temperatuur zeker niet boven de 24 °C mag komen. In mijn garage is het rond de 22°C maar als het buiten warmer is kan het soms rond de 25°C zijn. Wat gebeurd er met mijn sugarwash als de omgevingstemperatuur boven de 24 °C gaat zijn?

Wat is de reden dat het niet boven de 24°C mag zijn. Gaat de gist dan afsterven en zijn werk niet meer doen of gaat deze een slechte smaak en nevenproducten produceren?

Mvg

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als de temperatuur hoger wordt dan krijg je meer bijproducten en is jouw alcohol niet meer zo 'pure' als dat hun product beloofd.

Ik heb de standaard turbo classic 8 gebruikt, temperatuur was afgelopen weekend rond de 30 graden en alles is binnen 5 dagen vergist. SG nu op 975 en morgenavond ga ik klaren.

Dus, hoe lager (tussen de 12 en 20 is ideaal) de temperatuur, hoe zuiverder het mengsel wordt. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is 12 graden niet een beetje koud s’nachts? Ik ga deze zomer ook buiten vergisten want de eerste fruitvliegjes zitten er alweer. Doodziek word ik van die beestjes. Maar met wat alcohol en een plantesproeier krijg je ze wel klein. Een uurtje of ze zijn niet dood of het zijn nieuwe. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schaaltje azijn met suiker neerzetten. Uur later ziet het in het schaaltje zwart van de verzopen fruitvlieglijkjes. Echter lijkt het idd of er geen einde aan komt. Ze blijven komen. Ik heb ze ook ieder jaar, maar nu nog niet gezien . Zal niet lang duren als jij ze nu al hebt gesignaleerd.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Jan zijn middel werkt, denk ik, het beste. Als jij (Lummel) ze met alcohol bespuit worden ze alleen maar zat en pissen ze misschien je vaten onder, en nodige ze de rest van de familie op een verse borrel uit. Maar met een schaaltje drinken, komen ze allemaal mee(ver)drinken. Paar kooltjes erbij en ze houden een BBQ.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan ga ik dat nu proberen. Maar met 92% alcohol moet toch ook werken alleen kan ik ze nu door de plee spoelen. Toch wat hygiënischer.  Wordt vervolgd. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Handgranaat helpt ook?

Beantwoorden
Berichten: 141
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

handgranaat helpt bij mij vaak tijdelijk, door alle wash die ik op die manier verspreid wordt het soms zelfs erger 

Beantwoorden
Berichten: 30
(@amateurke)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Voila, mijn sugarwash is gemaakt. 6.5 kg dextrose met 21l water. In totaal 26 liter met een sg van 1085 (lijkt mij aan de lage kant). 

Beantwoorden
Berichten: 30
(@amateurke)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dit heeft misschien te maken omdat ik dextrose heb gebruikt ipv kristalsuiker? 

Heeft er iemand van jullie een tip wat ik kan doen tegen een lekkend kraantje van mijn vegistingsvat? Heb deze nog maar pas aangekocht. Vandaag voor de 3de maal gebruikt maar telkens lekt deze. Het is niet veel, enkele druppels per minuut en meestal stopt dit na enkele uren. Ik heb deze extra vast gedraaid en heb het vat met het kraantje tegen de muur geduwd voor nog extra druk maar het blijft in het begin telkens lekken. Aangezien er suikerwater uit kan heb ik schrik dat er ook zuurstof in terecht kan komen.

grtjs

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

met Teflon tape ertussen opnieuw vastzetten .

Beantwoorden
Berichten: 30
(@amateurke)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Het lek is intussen gedicht. Maar de vergisting komt maar zeer traag op gang. Het is de eerste maal dat ik pure van still gebruik dus het kan zijn dat dit normaal is. Gisteren na 4 uur nog geen bubbel te zien in mijn waterslot. Vandaag 1 om de 20 seconden. Vorige keer had ik de classic 8 gebruikt. Toen begon de gisting heel snel en bleven de bubbels komen. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb je gist voeding gebruikt ?
is temperatuur goed ? mag niet hoger dan 30gr komen . beste us tussen 18 en 25 gr.
Je zou wat sinaasappelsap ( vers )anders kunnen toevoegen .

Beantwoorden
Pagina 2 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?