Meldingen
Alles wissen

verschil in gistsoorten?

Pagina 2 / 3

Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wordt dit dan gebruikt in bv een birdwatchers wash? 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja, ik heb net even wat geproefd van mijn suikerwash, en qua smaak is het al een duidelijk verschil, het is bijna reukloos/smaakloos.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit geeft dus een beter resultaat dan de turbo pure?

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat kan ik niet over oordelen, ik heb nog nooit turbo pure gebruikt, ik weet alleen dat ik met Birdwatcher persoonlijk dit een betere gist vindt t.o.v. bakkersgist, ik blijf het dan ook gebruiken.

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dank je!

Beantwoorden
brouwerke
Berichten: 77
(@brouwerke)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat denken jullie over gewoon droog bakkers gist, is die voldoende alcohol tolerant om een stookwijn met begin SG van 1095 kan die gisten tot SG van 985 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

droge bakkersgist is een prima gist . ( Het is eigenlijk een gewoon bier- wijngist )
Bij een verhouding van suiker water en goede vorm van voeding , goede temperatuur en PH kun je tot max sg 1100 gaan en kan het tot 985 gaan met bakkersgist
Maar SG van 1100 is wel af te raden . Beter is iets lager te blijven rond 1080 maar dat geld niet alleen voor bakkersgist .

Beantwoorden
brouwerke
Berichten: 77
(@brouwerke)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Vorige maand een stookwijn gemaakt met de turbo-8 van Brouwland. Vergistingstemperatuur 20°C. Duurtijd gisting 5 weken. 

Begin SG 1100 eind SG 885 waarna het helder werd

Vorige week afgestookt en de laatste cut nr 10 kleurde heel duidelijk licht blauw en die cut rook alles balve goed hoewel nog boven 80 vol%

Daarna aan cut 9 geroken en die rook ook niet goed.

Kan dat zijn oorzaak hebben aan de bijprodukten van de turbo-8 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bijproducten van de gist en veel te lang gestaan waardoor bindingen vormen . .
Misschien ook te veel gist onder druk gehad door meer dan 6 kilo op 25 liter te gebruiken .
10 cuts ???
hoelang blijf je doorstoken ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik 16 jr. natte bakkersgist,werkt perfect voor mij,ik heb een keer turbo gist gekregen.ok beetje meer alcohol,sneller nee niet echt.dus blijf bij mijn bakkersgist.iets sneller of iets meer maakt mij niet uit.ik heb geduld en kijk niet op een liter.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

die turbo zooi is voor snel en hebberigheid niet voor kwaliteit .
Zuip drank . niet om te genieten .

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb een keer 23% gehaald met een turbo gist, dat vond ik toen geweldig voor mijn snelkook-ketel. Maar toen ik een keer een chemische lucht en smaak aan mijn drankjes kreeg(en dit was later toen ik er al div. likeurtjes er van had gemaakt) was ik helemaal klaar met die turbo's. Ik heb ook de vloeibare whiskey gisten geprobeerd. Dit omdat ik dacht dat mijn whiskey dan in de buurt van een bepaald whiskey merk zou komen(niet dus). Dat is volgens mij ook de rede dat er zoveel gist soorten zijn. Die bierbrouwers willen een biertje perfect namaken, en ze beschouwen het als een mislukking als de smaak iets afwijkt. Nu beschouw ik mijn moonshine als iets persoonlijks, mijn gist, mijn ingrediënten, mijn ketel en mijn werkwijze. De perfecte gist bestaat volgens mij dus niet, het is proberen dan aanpassen en weer proberen. En vooral veel proeven.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een perfect gist is een gist die smaak meegeeft of wegblend in de smaak van de drank .
er zijn wat algemene gisten die vrij goed resultaat geven of nagenoeg smaakloos alcohol geven .
Maar de goede gist maak het beste zelf je voor het product wat je beoogt .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rumo inderdaad,voor mij is dat ook persoonlijk ik streef niet na om een copy te maken maar om mijn eigen uniqe drank te stoken.ik wil iets lekkers wat van mij is.

Beantwoorden
Berichten: 30
(@slokje)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik ben wat aan het rondkijjken op het forum (moet wachten op mijn eerste whisky mash welke nu staat op te warmen). tot nu toe gebruikte ik de gist van Oetker... gewoon uit gemak zucht. Nu ik na een aantal stooksels aan een serieuze whisky ga beginnen heb ik een potje whiskey gist van uniebrew gekocht bij van der kooi in jubbega. Hier maak ik eerst een starter van  en morgen als de mash is afgekoeld gaat alles bij elkaar. Over 2 weken hoop ik te stoken en dan zie ik wel wat voor resultaat het op levert. Tot nu toe komt  er  uit m'n ketel geen alcohol van boven de 80 % dit is voor mij geen probleem. 80% alcohol kan ook 20 % smaak zijn...Zelf gist maken wil ik op een later ogenblik ook nog eens proberen, maar zoals het nu gaat vind ik ook al fantastisch! Gr. Slokje

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?