Meldingen
Alles wissen

Mijn eerste stook


Berichten: 30
Topic starter
(@slokje)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo allen,

Ik heb een paar weken geleden mijn eerste alcohol 2 keer gestookt. Ik had 1.6 liter met 50% alcohol.  wat mij hierbij opviel was dat de alcohol erg helder was.Vanmiddag heb ik het drinkbaar gemaakt door water van dezelfde temperatuur bij de alcohol te doen. Nu ik dat heb gedaan is de vloeistof wit geworden. Dan nu de vraag wat is dit? is het hard, kalkhoudend, water? of ...

 

 

Beantwoorden
14 reacties
Berichten: 284
 Rick
(@rick)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kraanwater of bronwater? Geen idee of het verschil mag hebben voor het eindresultaat maar kraanwater heeft behoorlijk wat toevoegingen en bronwater niet

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9955
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

blind slaan kan komen door alcohol waar etherische oliën in zitten die gaan stollen maar ook door dat er calcium en magnesium in het water zit . dan kan dit neerslaan als o.a. magnesium sulfaat , bicarbonaat en calcium .
Dit is hardnekkig en lastig uitfilteren .
vaak is snelste optie klaren met vislijm .

Voeg altijd het water aan alcohol toe en nooit alcohol aan water . ook dan kan dit blindslaan .

Lauw of warm water tievoege aan alcohol mag nooit warmer wezen dan alcohol bij toevoegen ook dat kan doen blindslaan .

Beantwoorden
Berichten: 30
Topic starter
(@slokje)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Robbert, bij etherische oliën:er was niks te zien aan de alcohol. is dit ook zichtbaar voor het aanlengen? 

de alcohol en het water hebben 24 uur naast elkaar op tafel gestaan en inderdaad water bij alcohol gedaan.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9955
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik vermoed toch hardheid van water .
Je kunt het best eerst proberen te filteren door papier .
.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Slokje, hier in Zwolle en omstreken is het water ook vreselijk hard. Ik denk waar jij vandaan komt ook dus ik zou gedestilleerd water gebruiken. 

Beantwoorden
Berichten: 30
Topic starter
(@slokje)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

bedannkt voor de tips heren, ik ga het proberen!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Door twee laagjes keuken papier en daar tussen twee laagjes ongeparfumeerd wc papier,werkt voor 100%

Beantwoorden
Berichten: 12
(@yutya)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Eindelijk..!!!!
Na de perfect geregelde levering op 20 augustus van onze(jawel mijn vrouw vind het ook een leuke hobby) T500
konden we eindelijk onze eerst stook gaan doen.Alles geposteerd en hadden een hele mooie stookwijn,maar... de bel ging en kregen onverwacht visite, dus uitstellen maar weer.Afgelopen zondag was het dan wel zover. De T500 doet inderdaad wat hij beloofd en leverde een leuke hoeveelheid 92% op.Alles wordt momenteel gebruikt om te macereren waaronder een "11 tigers" drank ook wel genaamd "ya dong",als gezondheids drankje, een hoeveelheid voor het maken van de jenever essence, volgens het recept van Robbert en voor een kruidendrank in een meegebrachte fles ingelegde kruiden uit Thailand.
Dit alles staat nu lekker te rusten.De eerste stook is dus meteen succes. Lees dit forum graag en hoop straks lekker mee te kunnen praten.Volg bijna alles en het leuke vind ik de verschillende manieren van benadering bij het stoken. Zo lees ik graag de methode van Chris en volg met buitengewone belangstelling de tips,tricks en professionele uitleg van Robbert. Laat snel weer van mij horen.

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Waarom WC papier tussen keuken papier ? is WC papier fijner dan keuken papier ? 

en werkt dit beter dan 3 lagen keuken papier

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9955
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Yutya wat een Heerlijk enthousiastme ! en prachtig dat je vrouw mee doet .
Hopen dat jullie smaak overeenkomt . ?? .
Op de Oosterse toer ?
Komen hele spannende recepten vandaan met bijzondere smaken .
Zijn ook hele lastige bij .
Nauwkeurig werken met het dure palmbloezem en kokos water .

Ya dong . ai ? rinkelt wel een belletje iets van afrodisiac . oeps ? Rijstwijn maceraat toch ?
Zal eens op naslaan .
Leuk . ik ga vast nog meer enthousiaste berichten lezen van jou .
??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja wc papier is dichter.en werkt beter dan drie lagen keuken papier,ik filter al jaren zo.ook als de drank grijs-wit uitgeslagen is,het werkt perfect.mischien moet je het er twee keer doorhalen maar ik denk dat het bij de eerste keer al helder is.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Leuk dat het een sucses is,ik heb gelukkig ook mijn vrouw die het mooi vind dat ik stook.ook als ik een keer een dure pers heb verkloot toen een vat overliep.ze komt zelfs met 200 kilo druiven naar huis.koopt suiker en gist zonder dat ik het haar vraag.brengt bij het stoken koffie en eten,en klaagt niet als ik soms weekeinden stook.

Beantwoorden
Berichten: 12
(@yutya)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ja,dat is juist Robbert.Van origine is het een rijstwijn maceraat.
In Thai ook wel laos whiskey genoemd.
Er worden veel positieve medicinale krachten aan toegeschreven,ook dat het libido verhogend zou zijn.
Het is dan ook het enige medicijn wat de Thaise mannen elke dag trouw innemen.Zelf zie ik ze 's avonds omvallen dus ik denk
dat het niet steigeren maar meer weigeren te weeg brengt.
Het heeft wel een, voor ons althans, een lekkere bittere smaak (onze favoriete smaak) dat naar campari neigt.Campari is best wel lekker maar voor ons alsnog te zoet.De ya dong hebben we op 40% drinksterkte gemaakt.Pittig maar ik drink hem zelf als mix in jus d'orange.En ja, erkomen inmiddels meer zakjes kruiden uit de kast die we zeker gaan proberen. Morgen een nieuwe stook.Wordt weer spannend

Verder een vraag: Heb een filmpje gevonden van een Thai die zijn stookwijn(gemaakt van fruit vergisting) overheveldt
uit zijn vergistingsvat via een slangetje wat door een pannetje kokend water loopt.Wat zou hier de reden voor zijn?
Zie vanaf 3 minuut 14 en heeft het zin? Of het echt lekker is of smakelijker ervan wordt kan ik me niet voorstellen. Zie minuut 6.19

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9955
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Doordat het wordt opgewarmd worden etherische o.a. oliën vloeibaarder / vluchtiger waardoor ze beter binden aan ander stoffen
Bij gisting in vat zijn lagere temperaturen .
Dus stoffen minder vluchtig .
Is dus een soort smaken mengen / binden .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?