Top ja dit werkte ook prima !
Ik wou eigenlijk pas een framepje maken als ik de andere had :p maar deze werkt ook prima !
De appels komen bij van Oss vandaan een fruit bedrijf uit Papendrecht
Je hoort het wel vaker bij au bain Marie
Dat ze bij de 2e stook Nog wat pulp erbij gooien.
Dit is een 10 liter au bain Marie
Daarom ben ik van plan om de opbrengst van de 1e 10 liter stookwijn bij de andere 10 liter stookwijn die ik stook te doen. Kijken wat dat geeft kwa smaak !
@lummel .. ik heb eerst de appels van klokhuis en steeltjes ontdaan .. daarna door de molen. En nog wat via de sap centrifuge zodat de pulp helemaal vol zit met sap en vocht en toen lalvin gist toegevoegd.
3 weken laten staan ! Nu is het bubbelen gestopt
Dit doe ik ook zo, alleen filter ik het mbv een stuk kaasdoek in een andere emmer,waardoor de pulp achterblijft, daarna laat ik het een paar dagen ( koel ) staan en hevel het dan over naar een andere emmer, als ik bij de drap aankom stop ik.
Daarna gewoon in mijn koperen alambiek, of een andere ketel kan ook en heb nog nooit last gehad van aanbranden of zo 🙂
En altijd een goed resultaat !
Das wel een goed idee ga ik de volgende keer ook met kirsch doen. Maar ik denk dat het voor kapisjon wel een dure grap wordt op deze manier tenzij hij zelf een boomgaard heeft. Want ik denk dat als je de t500 gebruikt je misschien 1,5 liter 92% hebt. Met een alambiek veel lager percentage en opbrengst. En hoeveel pulp heb van 25 liter sap? Schiet niet echt op met deze hoeveelheden denk ik.
Alternatief is natuurlijk de eerste alcohol even maken met still turbogist. Ik meen dat Erik de pure het beste vindt maar ik vind die blauwe zakjes ook al perfect.
Na een tijd druk te zijn geweest is er nu weer tijd voor het stoken !
Een deel van de kolom
Om wat te lezen !
3liter ketel voor de fijn stook !
Een emmer met Odin’s Rogge whiskey is bijna klaar. En we gaan ons nu verdiepen in het stoken van whiskey en fruit
Ik hoop de koeler ook snel te hebben zodat de ketel in elkaar kan en ik er een beugel voor kan maken !