robbert heb je een kleine ketel over breng zaterdag mee enik neem hem over
Erikjan
ik ben vandaag 65 km moeten rijden voor 6 flessen goede wijn die ik mee breng en voor de BBQ moet ik 350 km rijden maar ik denk dat de tips enz. veel waard gaan zijn en ook het samen zijn met de forumleden leuk gaat zijn dus is voor mij het de rit wel waart
gr erik
Zelf ben ik voor fruit en gin snel overgeschakeld van een T500 met copperdome op een Grainfather. Achteraf gezien was de T500 bij mij een beetje geldverspilling. Ik gebruik hem nu als vergistingsvat ...
Dat stoken met de Grainfather is zo veel leuker dan met de T500 en een vermogensregelaar (nog weggegooid geld trouwens).
De T500 kun je ook nog goed gebruiken als spargewater heater voor bier, whisky etc..
SirOlf
ik ben begonnen met een smartstill en later drie dan een koperding en later een T500 en nu wil ik op de BBQ eens horen wat een Grainfather mij beter is dan een T500 ik heb 3 vermogensregelaars zo voor mij gaat de BBQ een vragenlijst worden ik rij ook voorbij familie en vrienden die ik even hallo zeggen kan en de BBQ gaat door bij een van mijn beste vrienden dus een top weekend
gr erik
Wat zal de uitkomst zijn van een suiker oplossing door een de copper dome te distilleren?
Niet best, je zal dan vaker moeten overhalen voor een zuiver resultaat.
Ik heb mijn t 500 uitgepakt en de kook steentjes zitten vol met gruis
Foto erbij gedaan naar volgens mij upload die niet ( kleiner dan 5 mb)
Deze steentjes bevatten allemaal cementresten lijkt het wel zitten ook vastgeklontert aan elkaar sommigen
Is dat de nieuwigheid ????
Nu allemaal gruis onder in mijn ketel die ga ik niet gebruiken om te stoken
Gruis blijft wel liggen op de bodem. Na de stook steentjes eruit halen en het gruis met het restant stookwijn weggooien. Weg gruis.
Ik heb de steentjes nooit gebruikt, en als je ze wel gebruikt is het precies wat Erik zegt. Het komt niet in je distillaat terecht.
droogstook neem eens contact op met jan die vind wel een oplossing !
ik gebruik in de T500 nooit kooksteentjes ik heb een dubbele bodem van robbert voor fruit en wat heb je gestookt ? waar je steentjes voor nodig heb?
gr erik
Erik, de steentjes zorgen voor kookvertraging. Het blijft wat rustiger in je ketel 😉
Bij mijn t500 zaten er ook kooksteentjes bij die stuk waren, ik heb het zakje weg gegooid en wat raschig ringen in de ketel gedaan, ik had hier nog een grote zak van liggen. Ik gebruik dit altijd, geen idee waarom 😀
Ik heb er inmiddels een keer mee gestookt
Daar worden ze heeeeeel schoon van
Uiteindelijk is de t500 boiler een veredelde waterkoker met een kraantje ( wat ik niet nodig heb )
Een tomado waterkoker kost 10,- euro
Deze in in rvs maar mag dan wel perfect wezen voor die andere 190 euro of is dat een vreemde constatering
Inmiddels mijn eerste stook met de T-500 alembic gedaan.
ging allemaal prima, de wijn van mijn eigen druiven van vorig jaar verstookt.
vol gas vermogen.. alles er uit gestookt.... inmiddels is de vermogensregelaar klaar en kan ik de komende week de 2e stook doen.
De T-500 alembic werkt super... echt een aanwinst.
Wel vind ik de liebig koeler te kort waardoor de temp van het destillaat te hoog is.
Kijken hoe dit gaat wanneer ik het vermogen kan regelen..