Meldingen
Alles wissen

Brooddeeg om af te dichten?

Pagina 1 / 3

Berichten: 93
Topic starter
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo,

Ik ben nu bezig aan een eerste schoonmaak run van mijn nieuwe koper alambiek, en het valt me op dat ik via de helm heel wat damp verlies. Blijkbaar kan ik dit oplossen met een soort van brooddeeg… welk recept gebruiken jullie hiervoor? Alvast bedankt

Beantwoorden
39 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik al jaren polenta die kook ik tot een papje en meng op het laatst wat bloem er tussen,de polenta(maismeel) is verkrijgbaar bij de Turkse winkel,ik dicht daar mijn hele ketel mee,werkt perfect,na het stoken vochtig maken en is dan makkelijk te verwijderen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Chris zijn methode werkt perfect .
Je kunt ook van wat tarwebloem met water een dikke pap maken en op naad smeren .
Beetje opwarmen ketel en het word een soort koek wat voldoende afdicht.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

+1 voor tarwebloem. Volkorenbloem kan ook. Polenta ook. Werkt prima, je haalt het er zo weer vanaf met een beiteltje/plamuurmes.

Beantwoorden
Berichten: 93
Topic starter
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ok dank voor de tips!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik gebruik al bijna 40 j zelfde . wat tarwe bloem met wat water . Na stoken spoel ik ketel schoon met tuinslang en de deeg korsten spoel je zo weg .

Beantwoorden
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

werkt goed... 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mooi !! daar hou ik van !

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zet ook vaker de ketel buiten,de vogels maken hem dan schoon,dat is wel erg lui maar werkt ook.

Beantwoorden
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

dat hoeft eigenlijk niet Chris.. als ik klaar ben met de stook is het brooddeeg gebakken en breek je het er zo vanaf.. 

het sealen met het brooddeeg werk dus eigenlijk alleen in het begin. als de ketel op stoom is dicht het koper zich zelf.. 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Toen ik in Roemenië zag hoe ze daar de zaak in elkaar schoven en aan elkaar smeerden was ik als techneut al sceptisch. Toen een familielid zich daar, door ontsnappen van alcoholdamp, zich zwaar verwonde heb ik het toch anders aangepakt. De deling van de ketel werd een flensset met pakking, en het leidingwerk naar de koeler werden laskoppelingen Zijn er ook in schroefdraad uitvoering.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik doe wat havermout door het tarwemeel, dat maakt het wat plakkeriger. Die truc van de vogels is wel aardig: die moeten ook leven, nietwaar?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Cobus ik smeer hem dicht met plamuur mes.en de vogeltjes gun ik ook wat.Kusleon het brooddeeg sluit de hele tijd af niet alleen in begin.

Beantwoorden
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

jaah klopt ook.. 

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je moet wel consequent alles dichtsmeren als je gaat stoken. Als je ketel van zichzelf al goed afsluit dan is dit wel te doen met een papje. Zeker als je in de buitenlucht stookt is een gaatje hier of daar niet zo'n probleem. Ik stook binnenshuis op gasvuur dus neem het zekere voor het onzekere. Ook is dit simpel om in elkaar te zetten.

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?