Meldingen
Alles wissen

Filteren met omgekeerde osmose


Berichten: 141
Topic starter
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hey, Voor vele dranken wil ik vaak een zo neutraal mogelijke alcohol als basis. Nu ben ik al behoorlijk tevreden over mijn resultaten maar heb gehoord dat er industrieel hier omgekeerde osmose voor wordt toegepast. Dit lijkt me ook heel interessant om thuis op kleine schaal te kunnen doen en hier zelfs hele hoge percentages mee te halen. Het lijkt me dat bij een reguliere osmosefilter voor water de alcohol mee gefilterd wordt maar ik wil niet dat de filters zo grof zijn dat er niks gefilterd wordt. Zou ik dan een combinatie moeten hebben om alles te filteren dat kleiner is dan alcohol en alles dat groter is dan alcohol? Heeft iemand toevallig hier meer informatie over of zelfs ervaring mee?

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@dutchgold.  Je kunt altijd beter vanaf basis voor verbetering gaan.   Een goede basis en goed werkende ketel is elke vorm van na correctie overbodig .

Nacorrigeren doe je als smaken niet kloppen . En dat betekent dat er eerder al iets niet goed is gegaan.

Osmose ,  ozone en monel filters zijn heel mooi en tegenwoordig voor weinig aan te schaffen .

In Rusland zijn de ozone en osmose vodkas bekent .

En ook al in eind 70er jaren gebruikte we de toen nog krankzinnig dure ozone apparaten ook hier al in Nederland.

Maar  het percentage aan dranken dat wordt gemaakt uit puur alcohol is  zeer klein of het gaat om de commerciële  mengen en roeren dranken waarbij de Belgische en duitse alcohol in bekkens wordt gestort en daar de essences en kleurstoffen bij gedaan . De goedkope Gall en gall drankjes  .

Je kunt je alcohol nacorrigeren met ozon en osmose maar een goed beslag , een goedwerkende ketel  dan nacorrecties niet nodig .

De betere dranken hebben ook mede hun karakter en herkenbaarheid uit de basis van de alcohol .

schrale alcohol geeft niet altijd verbetering maar juist flauwte en vlakheid in smaak.

 

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?