Meldingen
Alles wissen

low budget simpele ketel in 3 uurtjes

Pagina 4 / 13

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dat is iets om jaloers op te worden

gr erik

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb net een filmpje gezien live stoken in Bosnie mooie ketel was appels aan het stoken,hij weet dat ik ook stook had al 4 vaten van 120 ltr vol.hij is jarig vandaag maar achter de ketel en stoken op hout.die verjaardag haalt hij niet tot laat in de avond????maar hele mooie ketel van 100 ltr.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat zijn flinke hoeveelheden .
Dat word nachtwerk ???

Beantwoorden
Berichten: 66
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Leuk die Softail op de achtergrond 🙂 Maar je maakt mooie projecten. Toppie hoor!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dankje Elflitso , Alleen dat op achtergrond is geen softtail maar een zelfgemaakt hardtail frame met een 1340 shovelhead waarvan ik een 1600 strokerblok heb gemaakt . En heeft 5 in 4 bak. Gekeurd en gekentekend 2015.

Sorry Voor de of topic

Beantwoorden
Berichten: 140
(@flyger)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@ ChrisV  Dat filmpje, waar kan ik het vinden?

Ik wil ook beginnen met stoken, maar dan niet hier in NL. Woon te klein daarvoor, helaas. 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat filmje was live via tel.van mijn buurman,die is Bosnier,Flyger ik stook in NL en in Roemenie.er is altijd wel plaats voor een keteltje.ik woon in een rijtjeshuis en stook met een ketel van 100 ltr.heb er zelfs met hout gestookt,ik rook ook mijn vlees,hou wel rek.met de buren roken doe ik meestal als het regend dan heeft iedereen zijn raam dicht.en iedereen heb ik tot vriend gemaakt ze weten dat ik stook,dat doe ik al 15 jr. daar nooit geen klachten gehad.wel proevers.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert waren vier vaten van 120 ltr.wat al gestookt was.?? dus 560 ltr.klaar.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat kan een flink feestje worden ! ??

Beantwoorden
Berichten: 9
(@janis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste Robbert, ik ben nieuw hier maar o.a. jouw 3-uurs ketel als inspiratie gebruikt. Ik heb een koperen ketel gevonden met zelfde principe, binnenbus als kolom te gebruiken. Ik wil de ketel voor smaakvolle drank gebruiken, niet voor een zo hoog mogelijk percentage. Daar wel wat vragen over:

De binnenbus heeft een diameter van 29 mm en een lengte van 42,5 cm. Wat is de ervaring om geen kolom te gebruiken van bv. 80mm, maar direct met een buis zoals genoemd en zoals in jou ketel. Geeft dit alcohol met veel aroma's of is er te weinig afscheidingsoppervlak en geeft het na één stook veel slechte bijsmaken? (de ketel zelf is vrij smal en lang (18cm diameter, 42cm lengte), wellicht maakt dit invloed op de kolombuis?)

Als ik de buis van 29 mm diameter direct op de ketel/boiler aansluit, is de lengte van 42,5cm dan goed? Kan ik hier direct een 90 graden bocht in maken (of schuin naar beneden zoals in je voorbeeld) om daarop de bocht voor een koel spiraal te maken?

Ik wil deze (origineel gif spuit) koperen ketel zo goed mogelijk origineel laten. Ik ga de bodem vlak maken en de bovenkant laten zoals hij is wanneer deze kolom als positief wordt beoordeeld. Wel moet er ruimte komen om met mijn in de ketel te komen voor het schoonmaken en om te vullen. Kan ik een opening hoog aan de zijkant van de ketel maken, op het verticale vlak? Zo hoef ik in de bovenkant niks te snijden en kan ik gebruik maken van de al aanwezige schroefdraden. 

Ben benieuwd naar jullie mening!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Janis, dat gaat vast wel goed komen, ik heb Robbert een whatsappie gestuurd m.b.t. je vragen.

Beantwoorden
Berichten: 9
(@janis)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt Nimrax. Ik zit net te denken, ik heb geen weet van de lasnaden. Is het mogelijk dat deze ketel onbruikbaar is vanwege giftige stoffen in het lasmateriaal? 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk dat Robbert je daarin wel gerust kan stellen Janis. Als het al toxisch zou zijn, zal het minimaal zijn wat er meekomt in je distillaat. Nog beter nieuws, Robbert komt er zo aan.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Daar is zeker een leuke ketel van te maken .
Wanneer je een gat maakt boven in jou ketel met een soort luik op verticaal vlak zou je die kunnen afdichten met een siliconen pakking . boutjes of koperen draad eind kun je er met silversoldeer goed op bevestigen . zorg wel dat het gat boven de 2/3 vulhoogte zit . Je zou met een 90 gr bovenaan aan jou kolom eruit kunnen . Deze uitstroom kun je dan buigen naar 45 gr Om daar een koeler op te bevestigen .
Des te hoger de kolom des te hoger percentage je zou krijgen met minder smaak overdracht . voor een potstill waar je voornamelijk smaak wil overhalen heb je meer dan genoeg aan deze hoogte en diameter .( voor b.v. Whiskey's , absinth ,cognac of iets dergelijks is een haakse uitgang op top ketel in principe al voldoende . ) Je zal zondermeer zo met jou lengtebuis een percentage in jiu drank van 72-78 % kunnen bereiken . Eventueel als je toch een soort reflux wil hebben kun je van dun koperbuis een strak spiraal om jou kolom wikkelen 1/3 van de lengte ongeveer net onder jou haakse uitstroom bovenin om eventueel nog te koelen op de kolom . Maar wat ik begrijp uit jou verhaal is dat niet noodzakelijk . Op de top maak je een aansluiting / gaatje waar een thermometer op kan bevestigd.
Leuk project !

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als jou ketel klaar is kun je hem her beste goed reinigen eerst met een ontvetter als b.v. p3x en daarna zuren met oxaalzuur of azijn zuur . hierna goed spoelen .

Beantwoorden
Pagina 4 / 13
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?