Gaaf, ik had er een beetje mijn twijfels over, maar dan haal ik hem binnenkort ook denk ik. Bij het aansteken komt er nog behoorljjk wat rook vrij wat volgens mij volledig aan de aanmaakblokjes ligt. Scheelt dat nu ook bij jou?
Nou.. Ik gebruikte eerst een brander (action) gaf al geen rook..... Met deze al helemaal geen rook... Ik heb ook wil eens de wokkels gebruikt... Maar daar zit wat paraffine in... Die roken wel even flink.... Zo'n oneminute is t echt waard...... Je moet wel stroom in de buurt hebben 😉
Pulled pork... Jerk style..... Procureur ingerubt met kruiden die ik mee had genomen uit Jamaica... Daarna Mn eigen BBQ saus een Jamaica tintje gegeven met Walkerswood Jerk seasoning.... Gaf een heerlijke pittige bark..... T Was weer zo op... ;)...
Met welke houtskool stoken iedereen heb tot nu toe primo houtskool blackrache ,dammers en ah houtskool gebruikt allemaal 10 kg zakken kwaliteit verschilt erg veel per zak ga nu voor de ah houtskool
Tjonge wat ben ik jaloers Oenga. Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig? Gelukkig is de visboer er weer en wij gaan coquiles eten. Althans als die er zijn. Heb me deze hele week verheugd. Nu nog een goed recept?
Houtskool...
Tsja
Meestal gebruik ik de bastard.. Heb ik goede ervaring mee.
had laatst 3 grote zakken meegenomen van de makro ARO.... ook hier kon ik goed mee Q en.
Je leest veel over houtskool . Iedereen heeft zijn eigen mening 🙂
Bovenin veel grote stukken . onderin gruis..
Meestal als ze met de zakken gooien …. gaat t gruis naar onderen ….. toch ?
Gewoon zelf proberen .
Tjonge wat ben ik jaloers Oenga. Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig?
Kan je met PP niet zeggen … Ligt aan de garing , en hoe lang je m in de zone hebt....
MAAR er is ook een wedstrijd methode . dan doe je er ongeveer 8 uur over....
Jezus
Ik ga zo de Betuwe in om Granny smith sap te bemachtigen alleen kom ik niet onder airco uit. Ik zeg het niet graag maar zo langzamerhand ben ik de hitte wel een beetje zat en ik zit al in verhitte onderhandelingen om een stukje grond in de Betuwe te kunnen kopen. Godver wat een klootzakken zijn het daar, maar dat vinden ze vast ook van mij. Hahaha.
helaas geen coquiles op de markt maar wel ijselmeerpaling . Dat viel mee met 40,00 de kilo. Heb ook wel eens 65 betaald. Alleen Hollandse garnalen zijn weer stervensduur met 6,50 de ons. Het lijkt wel of de hele wereld mij wil rippen terwijl ik gewoon een piepklein druivenplantage wil.
Ik ga aan de kirsch, eerste stook zonder suiker en straks een garnalencocktail tenzij Lummelientje nog coquilles weet te bemachtigen.
En het is te heet dus blijf onder de airco en ga niet de Betuwe in. Gewoon niet te doen dit.
Jepp … Ik zit ook heerlijk in de eigen tuin. heb 2 zwembadjes op staan . Hebben we nergens last van 🙂
Vanmorgen 2e deel van mn pruimen verstookt.1e lichting
Morgen de 2e lichting van mn kersen ( heb ik al in de ketel zitten )
Ben nu mn BBQ weer aan t opstoken . Krijg vanavond gasten die een lekker biertje komen doen. Daar hoort natuurlijk ook iets lekkers op de bbq bij !!!!!!!!!!
O ja... Gisteren heb ik weer Indische balletjes gehad... was weer heerlijk. Zal ze nog posten......
Vanmiddag uitgenodicht voor een bbq.bij de schapenherders,midden in de heuvels en uitgestrekte bossen,prachtige omgeving schaap van 6 mnd op de bbq,bier en zelfgestookte,ook schaap in een ketel op een houtvuur met verse uien wortels etc,leuk en lekker avontuur.
Gisteren weer eens Mn Indische ballen in Ketjapsaus.... Dit als geheel in een salade.... Daar hoort natuurlijk een speciaal drankje bij....... Burning motherfucker
En vandaag....... Tsja...... Er kwamen vrienden op bezoek..... Dus een biwroroeverijtje met een BBQ proeverijtje (en ook Cocktails van mn eigen)
Niet normaal wil je met me trouwen?