Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 8 / 50

Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

lol mijn bak beest de primo oval xxl

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Voor beide kun je meerdere Grainfathers kopen, maar ja mannen hebben dat nu eenmaal nodig he 🙂

Ik ga toch eens proberen wat te sparen hiervoor, gaat wel volgend seizoen worden ben ik bang.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo'n keramisch geval staat ook al lang op mijn verlanglijstje..... zal nog wel even duren.

 

Maar geïnspireerd door het recept van Tony ben ik de sate (varkenshaas) aan het voorbereiden. Weliswaar niet op barbecue maar grillen op houtskool. 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker genieten straks Erik! Daarvoor moest je wel even langs de Toko denk ik of niet?

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is ook een leuke Q..... Vooral de JD versie

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee hoor hoefde niet langs de Toko, het meeste heb ik wel in huis (enkel geen tamarinde en Javaanse suiker.... ik had nog palmsuiker staan 🙂 ). Ik maak regelmatig boemboe voor rendang en daar gaan zoveel ingrediënten in zodat ik daar ruim op inkoop.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oh ja en de banaan van Jack wordt het toetje 🙂

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die deed mij ook al watertanden!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Net nog even een lekkere mayonaise gemaakt zodat de variatie op de huzarensalade ook lekker gaat worden 😉

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lamskebab

750 gram lamsrugfilet in blokjes van 2 en een halve cm.

2 eetlepels olijfolie 

3 eetlepels Worcestershire saus

1 eetlepel geplet korianderzaad

2 teentjes gesnipperde knoflook (mag ook wat meer zijn 😉 )

8 laurier blaadjes

1 ui in stukjes (partjes) gesneden 

1 mango in 8 partjes gesneden

het sap van 1 sinaasappel

2 eetlepels vloeibare honing

 

  • Doe het vlees samen met de olie in een kom. Worcestershire saus, koriander en knoflook toevoegen. Goed mengen om alle ingrediënten vochtig te maken.
  • Laat dit alles minstens een uur en maximaal een dag marineren (hoe langer hoe beter de smaak)
  • Het vlees laten uitlekken en de marinade apart houden.
  • Rij de laurierblaadjes, de stukken vlees, de ui en de mango aan een spies (om en om) en herhaal tot de ingrediënten op zijn.
  • Roosteren op een houtskool vuurtje.
  • De marinade en de sinaasappelsap amen met de honing koken en indikken. Over de kebabs gieten en....... smullen maar 😉 
Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ananasschijven gedrenkt in dark rum... Afgemeerd met bastaardsuiker... En dan effe schroeien op de Q...... Ook heeeeeeerlijk

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gisteren teveel gezopen en dan krijg je dit. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 41
(@copperbite)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hmmm lekker!

Ikzelf ben nu bijna met klaar met het barbecuen van saté! Zie ander post van mij ?

Beantwoorden
Pagina 8 / 50
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?