lol mijn bak beest de primo oval xxl
Voor beide kun je meerdere Grainfathers kopen, maar ja mannen hebben dat nu eenmaal nodig he 🙂
Ik ga toch eens proberen wat te sparen hiervoor, gaat wel volgend seizoen worden ben ik bang.
Zo'n keramisch geval staat ook al lang op mijn verlanglijstje..... zal nog wel even duren.
Maar geïnspireerd door het recept van Tony ben ik de sate (varkenshaas) aan het voorbereiden. Weliswaar niet op barbecue maar grillen op houtskool.
Lekker genieten straks Erik! Daarvoor moest je wel even langs de Toko denk ik of niet?
Is ook een leuke Q..... Vooral de JD versie
Nee hoor hoefde niet langs de Toko, het meeste heb ik wel in huis (enkel geen tamarinde en Javaanse suiker.... ik had nog palmsuiker staan 🙂 ). Ik maak regelmatig boemboe voor rendang en daar gaan zoveel ingrediënten in zodat ik daar ruim op inkoop.
Oh ja en de banaan van Jack wordt het toetje 🙂
Die deed mij ook al watertanden!
Net nog even een lekkere mayonaise gemaakt zodat de variatie op de huzarensalade ook lekker gaat worden 😉
Lamskebab
750 gram lamsrugfilet in blokjes van 2 en een halve cm.
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels Worcestershire saus
1 eetlepel geplet korianderzaad
2 teentjes gesnipperde knoflook (mag ook wat meer zijn 😉 )
8 laurier blaadjes
1 ui in stukjes (partjes) gesneden
1 mango in 8 partjes gesneden
het sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels vloeibare honing
- Doe het vlees samen met de olie in een kom. Worcestershire saus, koriander en knoflook toevoegen. Goed mengen om alle ingrediënten vochtig te maken.
- Laat dit alles minstens een uur en maximaal een dag marineren (hoe langer hoe beter de smaak)
- Het vlees laten uitlekken en de marinade apart houden.
- Rij de laurierblaadjes, de stukken vlees, de ui en de mango aan een spies (om en om) en herhaal tot de ingrediënten op zijn.
- Roosteren op een houtskool vuurtje.
- De marinade en de sinaasappelsap amen met de honing koken en indikken. Over de kebabs gieten en....... smullen maar 😉
Ananasschijven gedrenkt in dark rum... Afgemeerd met bastaardsuiker... En dan effe schroeien op de Q...... Ook heeeeeeerlijk
Gisteren teveel gezopen en dan krijg je dit.
Hmmm lekker!
Ikzelf ben nu bijna met klaar met het barbecuen van saté! Zie ander post van mij ?