Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 11 / 64

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee eend is echt een vak.

 

Zo kan je hier niet de Britse Fish en Chips krijgen zoals ze het in de Pup maken. Simones in Scheveningen komt in de buurt maar nog lang niet.  Als ik visboer zou zijn zou ik gratis voor een maand in een pub meedraaien (alle diensten) om alleen maar mee te loeren in de keuken om dat onder de knie te krijgen. Kan je millionaire mee worden in dit land van Middelmaat.  

 

En ja zie je foto. Maar wij eten langoustines en vanavond als we honger hebben een Berehap. Is toch wat troost. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zelf gemaakte shoarma,van kip die ik zelf geslacht heb met salade uit ons bio tuintje.ik heb geluk ze is niet alleen mooi maar ook een topkok,die internationaal kookt.en ook nog heel lekker.

Beantwoorden
Berichten: 284
 Rick
(@rick)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nu wou ik hier iets plaatsen in de trend van of de kerntemperatuur wel goed is maarja... dat zou alleen maar zijn om te "stoken" en dat is hier weer off-topic ?

Dat ziet er goed uit Jan! Geslaagde eend dus? Als je hem een keer helemaal van begin tot eind gaat maken ben ik benieuwd! 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vandaag pasta,lekker met tomaten uit de tuin en paprica.vandaag pepertjes geplukt om te drogen en rozemarijn,de rozenbottels die we gisteren geplukt hebben zitten weer als siroop in potjes,de maggieplant geplukt en de diepvries in,daar heb ik eerst zo’n 30 slakjes uit moeten halen en weer in de tuin terug gezet.mooie beestjes,3mm groot en al een huisje.de muis flits gevoerd,woont ook in de tuin,ze flitst daar rond.de drank in de zon,kleurt al mooi,Chris is weer een tevreden mens.het zijn de kleine dingen die het leven waardevol maken.lekker eten en drinken en in harmonie met de natuur leven.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nu wou ik hier iets plaatsen in de trend van of de kerntemperatuur wel goed is maarja... dat zou alleen maar zijn om te "stoken" en dat is hier weer off-topic ?

Dat ziet er goed uit Jan! Geslaagde eend dus? Als je hem een keer helemaal van begin tot eind gaat maken ben ik benieuwd! 

Ik geloof dat het woord off-topic aan belang heeft ingeboet. Al worden de heren moderators er soms wat kriebelig van. Groeistuipjes? Of gewoon op hun donder gehad van moeder de vrouw en komen ze hier verhaal halen? Moeder slaat stoker, stoker schopt hond of bij gebrek aan een hond....

Of is er een derde mogelijkheid? Vast, er is altijd meer. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb voor vandaag de centjes weer binnen Chris. Geeft ook een goed gevoel. Tijd voor een borrel?

En een drupje! 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag eten we Magret de Canard met sauce aux poivre vert. Bij het restaurant op onze camping in Zuid Frankrijk, Groet @ndré☀️??

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Baas boven baas he? Zit je overigens in de Ganzenregio? Links van Toulouse. Ben er een keer gestrand met de auto en moest 5 kilometer lopen langs al die ganzenboerderijen. Moet op de kaart kijken om een plekje te noemen. Maar eens borrel en je weet vast beter waar dat precies was. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb het gevonden, was de weg van L'Isle-Jourdain tot Cologne. Misschien niet het volledige foie gras gebied maar daar zaten ze wel.  jij weet het beter. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wij zitten meestal in de regio Bergerac, Dordogne. Daar wordt je doodgegooid met Fois Gras. Zo lekker

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wij zitten in de Gard, tussen Nime en Mompelier de Chevennen, heerlijke omgeving de restaurantkok heeft Allemasl lekkere drankjes gemaakt.
Van alles laten marcheren op Vodka. En ja we moeten natuurlijk alles proeven Groet, @ndré☀️?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wij zitten meestal in de regio Bergerac, Dordogne. Daar wordt je doodgegooid met Fois Gras. Zo lekker

dat zegt Lummelientje ook maar ik vind het overgewaardeerd. Hoef je wat mij betreft de beestjes niet voor te martelen. Maar ja, word een slapjanus naar mate ik ouder wordt. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik slacht alles van kip tot kalf,maar ben er voorstander van om om een dier niet de nek met tegenzin vol te proppen om een ongezonde grote lever te krijgen,voor op mijn bord.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Helemaal mee eens. Gelukkig is bijna alle foie gras tegenwoordig van eend, een lever die gewoon overblijft van eenden die toch al voor consumptie geslacht worden. Het dwangvoederengvan ganzen gebeurt nog steeds maar ook in frankrijk raakt dat gelukkig  langzaam maar zeker uit de gratie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

net als het onodig beulen van een stier,bij het stierenvechten,om te kijken naar een pseudo matcho die een stier met de longen al half vol bloed af te zien maken.daar zijn dieren niet voor bedoeld,ik slacht ze maar behandel ze met respect.

Beantwoorden
Pagina 11 / 64
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?