Dat is ook mooi exemplaar Jan welke maat is dat? Oh ik zie het al op de doos staan ?
Ook een mooi maatje hoor.
Ik heb vanavond Big Green Egg pizza avond gehouden.
Pizza gaat goed he! Echte steenoven temperaturen.
Dit is de small. Ik had hem als verrassing besteld voor mijn schoonvader Harry die iedere dag meehelpt met werkelijk alles en er geen cent voor wil hebben. En dat al ruim 2 maanden. Ik zag hem al vaak kijken naar kleine eggs maar hij vond het te duur om voor hem alleen te kopen. Mijn schoonmoeder is praktisch vegetarier en eet muizenbeetjes dus dat is niet aan haar besteed.
Hij is er ontzettend blij mee maar laat hem voorlopig op de zaak staan zodat ik er ook wat aan heb. Hij wil zelf een steigerhouten tafel ervoor gaan bouwen.
Vandaag inkopen gedaan bij de Hanos, wat een vlees walhalla is dat toch!
ben in geen jaren bij Hanos geweest. Sinds ik niet meer bij de KvK sta ingeschreven heb ik geen pasje meer. Heb wel zo mijn bedenkingen over de herkomst van het vlees... Wil er geen slechts over zeggen maar haal het liever bij de lokale slager die eigen vee heeft of en/of het koopt bij bekende boeren.... De kwaliteit van Hanos zal wel goed zijn , ze leveren ook aan goede restaurants....
De kwaliteit bij Hanos ligt zeer hoog. Goedkoop is het overigens zeker niet. Je hebt daar ook goedkoop en duur. Nederlandse koeien en schapen zijn goedkoper dan een Grainfed amerikaans rund of een nieuw zeelands ras. Maar mij gaat het vooral om de stukken vlees die zelfs veel slagers niet zomaar hebben liggen. Zelfs Beef en Steak kon mij niet helpen aan de Porc racks met 8 ribben. Bij Hanos lagen ze klaar, nog van Iberico varken ook.
Ze hebben ook rijpingskasten waar restaurants hun vlees op bestelling laten rijpen. Zo gaaf! De visafdeling met aquarias met naast kreeften en krabben zelfs levende Steur. Een poeliersafdeling waar je zelfs verse Koekoek kon kopen, je moet daar echt niet met honger gaan shoppen.
Ik wilde een Crown gaan maken maar de racks zijn zo dik bevleest dat dat moeilijk word, je kunt ze onmogelijk rond maken. Ik heb er 2 maar dan zitten we weer over de 3 kilo. Dus ga ik er 1 in de vriezer stoppen. Ik ga hem nu bereiden als Iberico Carre. https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten/langzaam-gegaarde-iberico-rack
Hij ligt nog op de zaak in de koelkast, ik ga hem zo al halen want hij moet circa 6 uur garen op 100 graden.
Foto volgt ?
En vergeet het assortiment wild niet Jan, ook erg uitgebreid bij Hanos.
Gisteren zijn hier hele pittige buien overgetrokken en mijn ei was nog te heet om af te dekken. De tafel die ik heb is van onbehandeld eiken, cast iron grid laat flinke zwarte sporen na. De tafel is nu aan het drogen en ruikt nu naar whiskyvaten ?
Pizza was geweldig lekker. Flinterdun met een heerlijke krokante korst (crostino). Volgend weekend komt iedereen hier op de klep dus moet eens wat moois verzinnen (ook vega)
Vega blijft een uitdaging. Ik heb mooie dingen voorbij zien komen in de skillet. Rattatouile met eieren enzo, ziet er gaaf uit in het gietijzer!
Mijn rack ligt er op.maar ik dacht dat ik 2 racks van 1500 gram had waar ik er nu 1 van zou gebruiken maar ze blijken beiden ruim 3 kilo te zijn ?. Veel te dik voor een crown. Dat moet een keer met racks van speenvarken.
Naar schatting is deze om 18.00 klaar.
Dat recept van Iberico rack ga ik volgend weekend maken heb ik net besloten.
Leuk! Denk dat het een lekker recept is. Marinade smaakt ook top.
Ik kon alleen geen sherry azijn vinden voor de vinagraite maar heb rode wijnazijn gebruikt ik vond bij G&G een klein flesje (10cl) pastis voor het flamberen. 10 cl, flacon de cuisine ? perfect voor dit doel.
Vandaag zijn we uitgenodigt bij Turkse vrienden voor de bbq.dus zal wel Turkse Raky aan te pas komen.neem zelf ook een fles mee.
Leuk! Denk dat het een lekker recept is. Marinade smaakt ook top.
Ik kon alleen geen sherry azijn vinden voor de vinagraite maar heb rode wijnazijn gebruikt ik vond bij G&G een klein flesje (10cl) pastis voor het flamberen. 10 cl, flacon de cuisine ? perfect voor dit doel.
Ik heb net bij Hanos een Iberico rack gescoord voor volgende week. Goeie keuze zei die slager en u boft want ze zijn in de aanbieding. Ook nog een aantal 75 cl flessen Cornet Oaked Strong Belgian Blond meegenomen, die is ook erg lekker. En Carolus Classic (daar zit ik nu van te genieten).
Ik had de overige ingrediënten nog niet gezien, ga ik kijken of ik Sherry azijn kan vinden. Pastis ga ik vervangen voor Anis del Mono, is wat Spaanser.
Hier ga je geen spijt van hebben Erik, wat was dit lekker!
Je hebt hem ook perfect gegaard! 65ºC kerntemperatuur?
Morgen staat er een beer can chicken op het programma.
Ietsje verder tot 70 graden, het zou 6 uur duren en ging iets sneller dan verwacht. De smashed potatoes moesten nog een half uur in de oven dus ik heb hem nog even laten liggen. Wat met varkensvlees geen enkel probleem is. Onwijs sappig! Weet zeker dat je enthousiast zal zijn.
En dit waren de aardappeltjes. Deze eten wij de laatste tijd heel vaak. Ze komen nu gewoon uit de oven omdat de temperatuur van de Egg niet overeenkwam met de 235 graden waar ik de aardappeltjes op bak.
https://www.anniepannie.nl/roseval-aardappels-uit-de-oven/
Die zien er ook smakelijk uit, wellicht een goeie tip. Ik vind wel dat die Roseval vaak er droog zijn.