Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 56 / 64

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gisteren 31 kippen geslacht die waren gratis ook gratis asperges gekregen,dus kip aasperges en rijst.en een maaskantje.?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Morgen vaderdag, en wie regelt het eten? Juist, vader ?

Geen menu maar gedurende de middag steeds lekkere dingetjes op de borrelplank.

Bij de Hanos net drumsticks gehaald voor de kiplollies en oerhammetjes.

Een zak tijgergarnalen om op de skilet in knoflookolie te bakken. Die olie is daarna zo lekker om je stokbrood doorheen te halen!

Voor mn vega schoonmoeder mini babybell kaasjes gepaneerd en gebakken in gecrushte Nacho's, en een kant en klare mango chutney, perfecte combinatie!

Gegrilde watermeloen en wie weet wat ik er nog bij verzin.

Zojuist al de bbq saus gemaakt die ik gebruik als glaze voor de kiplollies en de hammetjes. Het is een abrikozen bbq saus geworden, hij is nu nog heet maar volgens mij gaat iedereen dit lekker vinden 🙂

En dit alles kan worden weggspoeld met veel zelfgemaakte bieren ???

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klinkt ook allemaal net verkeerd Jan. Vandaag valt hier iedereen op de klep voor vaderdag dus deze jongen ligt alweer een tijdje op de BGE

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker! Je zal zien dat dit vlees zo ontzettend sappig is. Zelden zo goed varkensvlees gegeten. En het flamberen is niet alleen voor de show, je proeft de anijs echt terug en sluit zo mooi aan bij de marinade.

Eet smakelijk straks!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hij ruikt al goddelijk, een mediterrane vakantielucht ?

Verse knoflook en verse oregano en munt uit eigen tuin. Wel moeilijk om de temperatuur op 100ºC te houden. Alles staat bijna dicht en hij kruipt steeds naar de 125ºC toe.

 

Jullie morgen veel plezier  en smakelijk eten.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker zeg dat je zelf alles vers in de tuin hebt staan?

Ik vond de temperatuur ook lastig, op een gegeven momemt was ik bang dat hij uitging en heb toen maar 120 graden aangehouden. Dat ging prima. Daardoor was hij wel iets sneller klaar waardoor ik moest opschieten met mn aardappeltjes. Uiteindelijk iets langer er op laten liggen tot 70 graden. Was echt geen probleem. Bij rund wordt hij dan gaar en droog maar dit vlees bleef ontzettend zacht en sappig.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet het niet Adriana heeft mij beloofd iets waar ik rustig van wordt,ik hoor de hond vd buren al een tijd niet?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het was lekker maar moest zo nodig ben even naar het park geweest maar onderweg nog stress met een vrouw omdat ik in haar kruis gesnuffeld had?‍♂️?

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik wil wel het recept van je originele bbqsaus jan... 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Verhoudingen weet ik niet precies, heb het uit de losse hand gedaan. Ik heb in totaal een bruine bonen pot vol gemaakt.

Ik heb eerst suikerstroop gekookt, hier heb ik een potje abrikozenjam bijgedaan en gladgekookt, een halve fles ketchup erbij en nog een tijdje doorgekookt. 

Het is een vrij zoete saus met heerlijke abrikozensmaak die perfect  als glaze moet gaan dienen.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben je in Duitsland boodschappen gaan doen Murmillo? Mooi vlees! Wat heb je er mee gedaan? Pulled pork?

Dit was vandaag de borrelplank. We hadden ook nog tijgergarnalen met ontbijtspek en gegrilde watermeloen gemarineerd in het azijn van de augurken. Pure caramelisatie, echt een aanrader!

Simultaan met het vlees 2 knoflookbollen gepoft om knogflookdip te maken voor het stokbrood dat ook op dd bbq gebakken is.

De restwarmte van dd bbq wordt nu gebruikt om een paar varkensribben te garen, die dienen morgen als lunch op de zaak ?.

Het bezoek is grotendeels de deur uit, de vaatwasser is hard aan het werk. En ik ben aan het nadenken wat ik de volgende keet weer wil gaan maken ?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Toen iedereen weg was ook nog even een choco banana flambe met rum ?

 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

nu een lekker stuk (vlees) op de BBQ?.. is eens wat anders! ?

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

mijn vriendin is boos , maar ook weer niet... (Lummel taal)   ik heb de skillet en de plancha aangeschaft. Eigenlijk best wel duur voor een braadpannetje...maar toen ze mijn reebiefstuk geproefd had was ze om.... daar kan zo'n Ikea pannetje niet tegen op....helaas was de batterij van de camera leeg....hoewel jullie hoeven niet alles te zien...mijn speekselklieren maken hier toch wel overuren...

 

Beantwoorden
Pagina 56 / 64
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?