En dan nog de laatste zin want de wietolie hakt erin, Betweter inspireert en irriteert. Maar daarom noemt hij zich ook Betweter, mag hem overigens wel!
Ik mag jou ook wel Lummel, alleen moest je groene zeep lusten, kon je............ha, ha.
En niet alles door elkaar heen drinken hé.
Proost!
hoy,
Ik heb een graanmolen op mijne kenwood, voor mijne whiskey mash ( alles vergisten) heb ik er alles heel fijn mee gemalen, werkt wel goed, voor te schroten heb ik een hand molentje met rollen.
grts.
Ik schroot ook met een handmolen met rollen.
Die paar kilo per keer is zo geschroot.
Tsss, zei ik alleen maar omdat ik stoned was. Maar serieus, goed gelukt, ik vind het recept wel aan de zoete kant en ik had al wat minder gedaan, de advocaat is hartstikke dik geworden. De smaak is super romig, heel erg zacht met een lekkere vanille smaak. Misschien zal ik zo nog een foto uploaden want ik weet niet of het normaal is dat een garde er rechtop in blijf staan.
Het resultaat
Nog 1
Dat zwarte puntje links is geen vlieg, zo lijkt het op de foto maar een stukje vanille.
Potverdikke krijg nu ook trek in advokaat. Heb zelf kippen, met scharreleieren wel veel lekkerder dan de eieren uit de supermarkt.
Lummel, wat een raar kleurtje heeft jouw advocaat, het heeft de kleur van appelmoes.
Je hebt er toch, toen je stoned was, geen andere dingen in gedaan?
Nee, maar ik woon in foodvalley (google maar) en heb uitsluitend scharreleieren, biologische rietsuiker en een vanillestokje van Verstegen gebruikt. Maar ik begrijp je probleem wel, een beetje kippig en jij koopt je zooi vast bij de Duitse Aldi ( net als je appelsap) waar alle Nederlanders lovend over zijn maar ik al jaren geleden een keer gillend ben uitgerend. Wat verwacht je dan van je eindproduct?
-
Maar ik geef je een fair deal. Ik stuur mijn advocaat te beoordeling naar jou op en jij stuurt mij nou eens jezelf gebrouwen bier. Dan kunnen we elkaar eens echt de maat nemen. En als het echt lekker is koop ik hier op stookwinkel de Grainfather. Waarom ook niet! Dus doe Jan een plezier en ga de uitdaging aan als jij echt alles zo beter weet!
Lummel, volgens mij heb je er biologische wietsuiker in gestopt en wil je mij ook stoned krijgen.
Mijn eieren hebben meestal dubbele dooiers en koop ik rechtsstreeks bij de boer op het platte land. Wij hebben hier de beschikking over 6 verschillende supermarkten, met o.a. ook de Aldi, de Lidl en de Rewe.
Hier maken de mensen thuis nog veel zelf en komen ze bij je aan de deur voor een mooi stuk lamsvlees als dat beest net is geslacht. Ook zijn er hier 2 landslachterijen waar je een spanverkel (big aan het spit) kunt kopen.
Ik woon in een dorp vlakbij de stad waar de KRONE-fabriek staat, die vrachtwagen onderstellen maakt, de naam KRONE die je vaak tegenkomt aan de achterkant van vrachtwagens.
Toevallig ga ik komende week weer bierbrouwen. Deze keer wordt het een weizen bier met een hoofdgisting van 3 dagen op 22 graden en 3 weken nagisting op 5 graden, alles in de klimaatkast. Ook dient het bier na het bottelen nog eens 3 weken op kamertemperatuur te lageren om CO2 bubbels in de fles te krijgen.
Dus duurt het even voordat ik weer eigen bier kan schenken. Maar ik heb hier nog ander bier staan die de moeite waard is.
Spanferkel, het water loopt me in de mond. Moet ook meteen weer denken aan eisbein dat ik ook wel eens zelf maak hier. Volgens mij woon je daar erg goed Rob!
P.s. ik heb ook een aantal jaar in Lummels dorp gewoond ?
Zullen we je dan maar voorlopig "aspirant" Betweter noemen.
Hé pas op, ik heb ook nog diverse likeuren staan zonder wiet, dus als je wilt proeven, kom maar op.