Meldingen
Alles wissen

Advocaat recept

Pagina 3 / 10

Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb heel veel jaren met passie gekookt, maar tegenwoordig is werk mijn passie en moet ik bijna zin maken om nog te koken aan het einde van de dag. Ik probeer me er wel weer toe te zetten hoor, en als ik eenmaal bezig ben heb ik er ook weer plezier in. Er over schrijven helpt trouwens ook mee haha.

 

Vroeger had ik een bedrijf in gebruikte software licenties. Aan het einde van de dag liep ik even naar de brievenbus om de envelopjes met licenties te posten. Daar kon je simpelweg niet moe van worden. Tussendoor lekker voorbereiden voor het avondeten. Dat is met Stookwinkel een wereld van verschil en ik ben nu op het einde van de dag echt moe. Wel heel veel voldoening van het werk dat ik nu doe overigens!

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Inmiddels gemaakt en de keuken is een ravage. Dit is volgens mij geen goedkoop recept of wel. Althans niet zoals mijn vrouw boodschappen doet, biologische eieren, biologische rietsuiker en dat vanille stokje zag er ook duur uit zoals het was ingepakt. Enfin, ik begrijp dat je au marie moet verwarmen om de suiker op te lossen want daardoor bleef ik lang roeren. Ik ga niet afkoelen in koud water maar heb de kom in de vriezer gezet. Om de 5 minuten even proeven ( hahah voel hem nu al) of die de koeling in kan. Mooie kleuren en lekkere smaak, al heb ik van mijn leven nog nooit advocaat gegeten want die zwarte kip kreeg ik echt niet weg. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat hangt er van af, ik had de eieren al in huis (voor pasen dus moet ze nu weer bijhalen) Ik had vanillesuiker in huis dus heb dat inplaats van een vanillestokje gebruikt) Ik heb dus geen kosten hoeven maken hiervoor.

 

Je moet eau bain marie verwarmen, maar dan zo dat de kom waar je mengsel inzit het water niet raakt. Waar je op moet letten is dat het niet te heet wordt, Het ei gaat dan stollen en dan gaat de boel schiften. als je de temperatuur een beetje ronde 70 graden kunt houden is er niks aan de hand. Goed blijven kloppen tijdens het verwarmen. Het kan even duren voor het dik wordt, maar dat moet je ervoor over hebben. het is zo lekker!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat ken ik van de Makro, heb nog een kilo lamsrack liggen van ruim € 24,-  ex btw die maar goed was tot 29-3 en toen ik het kocht was het nog een week goed. Maar goed, vacuüm blijft nog wel een tijdje goed toch, hoop ik tegen beter weten in, en anders pech het is hier geen Biafra, bovendien, er is voor betaald en andere mensen hebben hier inkomen uit gehaald. Deugen doet het natuurlijk niet, maar ben dus niet de enige. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ok, 70 graden. Ik ben denk ik niet verder gekomen ben dan 35 toen was de suiker aardig weg. Dat is altijd met internet, je krijgt een recept of advies en je begint er aan en het is net weer anders. Maar de smaak is goed. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wanneer je vanillestokjes gebruikt en je hebt het merg eruit gehaald kun je ze in een half litertje alcohol gooien. Je hebt dan een heerlijke vanille essence die je in verschillende gerechten kunt gebruiken. Je kunt de oude stokjes van tijd tot tijd verwijderen, nieuwe erbij en aanvullen met alcohol.

Een cake wordt ook luchtiger met wat alcohol, deze essence vervangt dan de vanillesuiker.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met vlees kun je heel goed ruiken, zien en voelen. Grijs is niet goed, kleverig is niet goed, ruiken hoef ik niet uit te leggen 🙂 soms kun je vlees nog een keertje afspoelen onder de kraan. Nadert de uiterste houdbaarheidsdatum dan kun je het nog heel lang goedhouden in een laag sojasaus. Heb je meteen een goede marinade voor in de wok.

 

Ik heb altijd de neiging een hele ossehaas (met kop) mee te nemen. eenmaal thuisgekomen denk ik shit dat krijgen we nooit op. De kop wordt dan de chateau Briand waar ik dan 90% van op eet, mijn vrouw 10% en de kinderen willen een kipburger....bah Verder eten we dan een paar dagen carpaccio als lunch (uit de losse hand gesneden met zelf gebakken pijnboompitjes, geraspte parmezaan en walnotenolie en en natuurlijk lekker gebakken ossehaas in de blue band (nee niet in de roomboter) en dan lekker soppen met witbrood 🙂 

 

Einde van de week is het dan wokken met het restant dat bewaard is gebleven in de sojasaus.

 

Verdomme krijg weer honger nu.....

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Effe mijn vrouw laten proeven het is inderdaad veel te dun ( en sterk) dus weer verwarmen tot de juiste dikte is bereikt. Mijn handen ruiken wel echt lekker naar die vanille.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Behalve dat je het verwarmen nodig hebt voor de dikte is het ook belangrijk dat je ei verwarmd. je werkt met rauw ei. Je mag tot 80 graden gaan, mara je loop dan het risico op stolling en dus schiften.

Het belangrijkste is dat het lekker wordt!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat laatste zegt mijn hond nu ook. Mad as hell want hij wil naar het bos, de temp is pas 58 graden en nog steeds dun. Dus nu door tot 70 graden om te pasteuriseren en dan smullen we daarna maar dun, want de smaak is echt lekker. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jongens,  dit is goddelijk. Heb de 72 graden gezien en daarna af laten koelen tot 60 graden onderwijl roerend en nu effe een kwartier in de vriezer, zal elke 5 minuten roeren en dan de koeling in. Je hoort van me. Maar inderdaad, je moet hem dik maken op deze manier anders haal je alle smaken er niet uit. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nu je hem op 72 graden hebt gehad is hij dik genoeg toch?

Nu slagroom en vanille ijs kopen ???

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, er bestaat ook een graanmolen voor de Kitchenaid Artisan. Kun je gebruiken als mout schrootmolen ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oh die is helemaal chique.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt, waanzinnig goed recept maarhad het niet tot een goed eind kunnen brengen zonder je hulp. Dank daarvoor. Dat  je een vakman bent is bewezen met bovenstaande opmerking want met bovenstaande recept van Betweter was ik er niet gekomen, en dat wist je kennelijk. Goed gedaan, je bent een echte ondernemer, dan maak je mensen blij,  maar dat had ik al vaker gezegd. 

Beantwoorden
Pagina 3 / 10
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?